avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor dupa moartea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor dupa moartea mea

In anul 2012 am cumparat o casa cu conventie matrimoniala cine ramane mostenitor daca eu mor inaintea sotului (sot din a doua casatorie si el are 5 copii) , am doar un copil din prima casatorie si nu am facut nici-un alt act (testament) ca el sa poata locui sau sa vanda casa cat timp traieste. Ce se face in aceste cazuri ca toata familia sa fie multumita?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Mioara Stament, Traducator autorizat
Cel mai recent răspuns: Mioara Stament , Traducator autorizat 14:24, 3 August 2018
Buna ziua,
Legal sotul mosteneste 1/4 si copilul dumneavoastra 3/4 din masa succesorala reprezentata de acel bun propriu.
Bunurile realizate in comun se impart astfel: sotul 5/8 si copilul dumneavoastra 3/8 din TOATE bunurile realizate in perioada casatoriei (comune).
Copiii lui din afara casatoriei nu au drept de mostenire la dumneavoastra.
Buna ziua d-nul avocat Gabriel, din ce inteleg chiar daca am separare de bunuri ,el are dreptul la casa , doar copii lui nu au dreptul.In acest caz mai este nevoie de Testament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dupa casatorie Adytzu7 Adytzu7 Buna ziua Sunt intr-o relatie de concubinaj cu un barbat care mai are un copil din alta relatie. Noi avem impreuna 2 copii. Eu nu am bunuri fizice pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces ContSters458678 ContSters458678 Eu dețin o garsoniera pe numele meu achiziționata înainte de căsătoaria cu soțul meu. avem si un copil impreuna. intrebarea mea este daca eu se ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)