Am langa mine un vecin chirias care umbla cu amenintari,din cauza ca nevestei lui i se pate ca vecinii au ceva cu ea.E obligat presedintele de bloc sa imi dea numele persoanei respective ca sa o pot chema in instanta sau il im piedica legea asta cu protejarea datelor?Ce fac daca el nu coopereaza?
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige presedintele de asociatie sa comunice nume date de identificare persoane care locuiesc in imobil la cererea locatrilor
Daca cererea provine de la o autoritate,presedintele de asociatie are obligatia sa prezinte cartea de imobil unde chiriasul poate sau nu sa fie consemnat
Chiar daca nu exista nicio dispozitie legala care sa fi obligat presedintele, anterior regulamentului putea furniza informatia dearece era altceva...
Spre exemplu, daca vroia sa dea in judecata civila o persoana nu se putea decat daca cunostea si numele paratului si ar fi putut fi obligat de instanta.
Acum lucrurile sunt mai incurcate...mult mai incurcate...
Sunt situatii in care presedintele de asociatie sau vecinii nu cunosc date despre persoanele care locuiesc in anumite apartamente
Sunt proprietari care inchiriaza dar nu comunica la asociatia de proprietari sau exista diferite situatii aparte in care presedintele de asociatie chiar nu are cunostiinta despre persoanele care locuiesc in imobil care nu sunt inregistrate in cartea de imobil
Buna ziua,
As dori sa survin cu o chestiune similara (fiind vorba de vecini de case, nu la bloc).
ma gandesc ca este informatie de interes public lista de membrii ai asociatiilor.
Fac demersuri la ANCPI si Primarie, insa o sa dureze o eternitate pana obtin informatiile, iar eu trebuie sa introduc o cerere cu caracter urgent.
Pot sa introduc intre timp cererea (pana fac demersurile respective) precizand ca nu cunosc numele paratului...sau sa parasc asociatia de proprietari?! eventual invocand prev. art. 65 C.pr.civ