avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este obligatorie constituirea unei asociații de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este obligatorie constituirea unei asociații de proprietari la un bloc cu 10 apartamente?

Imobilul este construit in 1957, are 10 apartamente
Este obligatorie constituirea unei asociatii de locatari?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 21:06, 7 August 2018
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista obligativitatea constituirii unei asociatii de proprietari intr-un bloc, proprietarii se pot gospodari conform prevederilor codului civil privind coproprietatea fortata.
Problema insa o constituie repartizarea si plata cheltuielilor cu utilitatile (apa, energie, gaz) in cazul in care nu exista contracte incheiate direct cu furnizorii.
Alta problema o constituie reparatiile partilor comune, atunci cand este cazul.
Multumesc foarte mult
Si eu locuiesc intr-un bloc cu 12 locuinte iar un vecin a vandut locuinta fara sa plateasca utilitațile comune . Nu avem asociație si acum vom imparți suma restanta la cele 11 locuințe . Este complicat fara asociație , nu poți obliga pe cineva sa plateasca ceva care este la comun . Mai gandiți-va .
Buna seara!

Din punct de vedere al legiferarii s-a facut un pas important pentru rezolvarea acestor probleme des intalnite in condominii.
www.avocatnet.ro/articol_411...
www.avocatnet.ro/articol_488...
avocatnet.ro/articol_48811/A...
LEGE nr. 196 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea ... Rodi111 Rodi111 Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea sunt 2 calorifere mari si la fiecare étaj cate un calorifer.Cum se repartieza plata incalzirii pe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma separ de asociatie DanCristian199 DanCristian199 Cum as putea să renunț la a mai plăti la asociatie ? Vreau sa fac eu direct contract cu compania de apa,etc Si sa plătesc fără intermediarii de la ... (vezi toată discuția)