avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Achizitie arme albe vechi
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Achizitie arme albe vechi

Bună ziua,

Sunt interesat de achiziționarea unor săbii din Marea Britanie. Din păcate, nu știu contextul legal așa că vă cer ajutorul.

E vorba de săbii militare, dinainte de 1899. Asta cred că le-ar încadra la ”arme vechi”, din câte am reușit să deslușesc din legislație. Sunt vândute legal și pot ieși fără probleme din UK.

Majoritatea sunt ”service sharpened”. Adică, au fost ascuțite inițial, în folosul serviciului militar.

Nu am de gând să le folosesc/port/revând. Nu mă cred samurai/muschetar/ninja. Nu sunt interesat de arme de foc, doar arme albe.

E legal să cumpăr/să dețin așa ceva, ca persoană fizică? Dacă e nevoie de vreo autorizație, cum și de unde o pot obține?

Cu mulțumiri anticipate,

Ștefan
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:50, 3 August 2018
Inteleg ca doriti sa achizitionati arme albe fiind colectionar sau in curs de devenire.
Gasiti informatii aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/articol_451...
[ link extern ]
Parcurgeti cu atentie prevederile Legi nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicarea 2 din Monitorul Oficial, Partea I, nr. 425 din 10.06.2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sabie de samurai boancamaria boancamaria Buna ziua, Sunt legitimat la un club de arte martiale unde practic scrima japoneza. Pentru a aprofunda cele invatate la sala mi-am comandat o sabie de ... (vezi toată discuția)
Am voie să țin o maceta in casă și să merg cu ea la pădure și la camping??? G.Daniel G.Daniel Am o maceta AK47 CCCP și vreau să mă lămuresc daca am voie sa o țin în casă și să merg la campinguri??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Noua lege privind armele neletale ContSters86467 ContSters86467 Cetatean cu dubla nationalitate cu domiciliul in UK, sunt practicant de aikido,(posed legitimatie de UK club) si ca urmare am cumparat o sabie de samurai ... (vezi toată discuția)