avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sporuri la pensia de drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sporuri la pensia de drept

Am fost in pensie partial anticipata si pe ultimul cupon de pensie am 1149 lei drepturi. Incepand cu 1 iulie am iesit la pensie de drept si am pensia de 1179 lei. Deci mai iau inca 30 lei. In decizia pe care am primit o, nu apare nicaieri sporul de noapte(pt. care am adeverinta), nu apar sporurile de indemnizatie conducere (trecute in cartea de munca), majorari salarii(trecute in cartea de munca), salariul de merit(trecut in cartea de munca). Poate mai sunt si alte sporuri netrecute dar nu prea ma pricep. Este corect? Sa inteleg ca cei de la casa de pensii au dat copy la decizia de pensionare partial anticipat, si nu s-au uitat in cartea de munca si la adeverintele depuse la dosarul de pensionare , sa vada ca am sporuri? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 18 August 2018
Ceea ce spuneti dvs trebuie sa se regaseasca in buletinul de calcul ... solicitati Casei de Pensii sa va comunice acest document si verificati daca apar acele sporuri.
Dar in decizia de pensionare nu ar trebui sa fie stipulate ? Ok, solicit buletinul de calcul dar pana imi elibereaza ei acest document, trece termenul legal de contestatie la decizie. Eu am apelat la dvs. pentru a afla daca este legal sa mi se calculeze aceste sporuri la pensia de drept, pt. ca in decizie nu este nicio rubrica in care sa scrie ca s-au calculat aceste sporuri. Imi puteti spune daca trebuie sa mi se ia in calcul? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sporurile nu se cuprind in decizia de pensionare,ci intra in cuantumul pensiei.... sporurile sunt luate in calcul la stabilirea pensiei.

Nu este vorba despre contestare in acest caz, ci despre o revizuire a deciziei de pensionare daca acele sporuri nu au fost luate in calcul.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa-nteleg ca trebuie sa fac contestatie in care sa cer revizuirea pensiei sau sa fac cerere de revizuire? Cum este corect?Iar in cerere pot sa cer sa mi se dea si buletinul de calcul sau fac o cerere separata.
Solicitati ,mai intai Casei de Pensii ,sa va comunice buletinul de calcul, dupa care depuneti o cerere de revizuire daca constatati nereguli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul de calcul al pensiei morosanucarmen morosanucarmen Sint pensionata anticipat partial incepind cu august 2009. Dupa lungi discutii cu casa de pensii, am reusit sa obtin Buletinul de calcul al pensiei unde am ... (vezi toată discuția)
Marire pensie prin depunere adeverinta cu sporuri de munca in conditii deosebite Moldovan Dorina Moldovan Dorina Buna ziua, In data de 06 martie 2013 am depus actele pentru dosarul de pensie. In data de 08 martie am depus in completare Adeverinta cu sporurile de munca ... (vezi toată discuția)