avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce cheltuieli are un Pfa?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce cheltuieli are un Pfa?

Cum s-au tot schimbat legile pentru PFA-uri, cine este la curent cu ce este in vigoare?
Pentru încasari de 2000 lei pe luna, ce dări se virează la stat?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:30, 4 August 2018
La un pfa platiti impozitul pe venit de 10% si contributiile sociale cas si cass daca venitul net anual (venit incasat - cheltuieli deductibile platite) este peste plafonul a 12 salarii minime adica in acest an peste 22800 lei.
Pentru a vedea ce cheltuieli puteti deduce, va rog sa cititi art. 68 din codul fiscal de la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii taxe pfa lucian75 lucian75 Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc. Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 ... (vezi toată discuția)
Ce impozite platesc la pfa pensionar? VLADU IULIANA VLADU IULIANA Am pfa .sunt pensionar .am realizat pe 2018 = 160000 lei.ce impozite platesc? (vezi toată discuția)
Cas și cass la un pfa Crstianavelena Crstianavelena Buna ziua, Am o nelămurire in legătura cu plata cas și cass la un PFA (real, nu la norma de venit). Întrebarea mea este dacă platesc cas și cass la ... (vezi toată discuția)