avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare contract cumparare imobil cu credit Prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare contract cumparare imobil cu credit Prima casa

Am cumparat un apartament in Bucuresti cu credit Prima casa de la BCR. In momentul de fata banca refuza virarea sumei catre vanzator pe motiv ca OCPI nu a trecut in cartea funciara si in intabulare procentele de garantare in favoarea bancii si statului. OCPI a respins trecerea acestor procente pt ca nu se prevede in lege. Ce cai de convingere sau atac mai am fata de banca pt a vira banii vanzatorului pt a finaliza contractul de vanzare? Vanzatorul poate cere anularea vanzarii si care e procedura?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 14:35, 4 August 2018
OCPI are dreptate. Nu se trece procent. E garantat 100% in favoarea băncii si statului in mod solidar. Dacă prin absurd nu achitati, fiecare își ia procentual cat a contribuit. Eu stiu ca statul garantează banca si statul se îndreaptă contra debitorului. De aceea este program prima casa. Sa garanteze pentru banci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu intabularea - prima casa 4 fabbydesign fabbydesign Buna ziua. In mare, problema care este, am depus actele pentru un credit, prin programul prima casa 4, la Raiffeisen, actele au fost acceptate, s-a semnat ... (vezi toată discuția)
Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)
Prima casa-virare bani in contul unui imputernicit liviusurdu liviusurdu Buna ziua, Urmeaza sa cumpar un apartament prin program prima casa insa vanzatorul are datorii la o banca. A onorat un credit in calitate de debitor in ... (vezi toată discuția)