avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa-Virare bani in contul unui imputernicit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa-Virare bani in contul unui imputernicit

Buna ziua,

Urmeaza sa cumpar un apartament prin program prima casa insa vanzatorul are datorii la o banca.
A onorat un credit in calitate de debitor in favoarea unui membru de familie (mama sa) .
Creditul nu a mai fost platit de catre mama dansului, banca silindu-l pe acesta (pe vanzator) sa plateasca ratele bancare.

Pentru a evita plata ratelor catre banca, sau a-i pune oprire pe bani din vreun cont bancar, acesta doreste sa-l imputerniceasca pe fiul sau sa primeasca banii de pe vanzarea apartamentului.

1.Dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare asupra apartamentului, se pot vira banii de catre banca intr-un cont al fiului sau ? Acesta va fi imputernicit pentru aceasta treaba.

Toate acestea pentru a evita ca banca sa faca poprire pe contul vanzatorului.

2.Ce riscuri implica pentru mine acest tertip? Pot fi urmari grave dupa aceea care sa ma afecteze? Ex: contractul de v-c sa fie atacat,invalidat sau mai stiu eu ce?

3.Pot fi tras la raspundere in cazul in care se afla acest tertip dupa ceva timp de catre banca care incearca sa isi recupereze paguba?

Imi dau seama ca este mai putin moral sau chiar probabil este la limita legii acest lucru, insa doresc sa stiu sa aflu daca ar trebui sa continui aceasta tranzactie sau ma orientez spre alta.

Multumesc,
Liviu
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:01, 8 Decembrie 2013
Si litigiul (sarcina) nu este inscris deja in cartea funciara?

2) Teoretic dpdv a incheierii actelor juridice ar functiona smecheria, dar fiul vanzatorului trebuie sa fie mentionat inclusiv in actul de vanzare/cumparare, precum si mandatul sau de a primii banii de la vanzarea facuta de taicasu.

3) Atat fiul vanzatorului cat si dvs (daca ati stiut despre aceste artificii - si ati stiut) sunteti complici la sustragerea de la executarea silita a debitorului (vanzator) cu toate consecintele ce decurg din aceasta si cu posibilitatea de revocare a vanzarii si inscrierea imobilului pe lista bunurilor urmaribile ale debitorului de catre banca.

4) Avand in vedere ca este vorba de programul prima casa, nu cred ca banca va accepta virarea banilor in contul unui imputernicit pentru ca ei (banca, statul) sufla si in iaurt la astfel de tranzactii, avand in vedere ca este implicat si fondul de garantare (statul) si nu vrea nimeni sa isi asume eventuale raspunderi pentru asemenea fapte atipice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul de la care vreau sa cumpar un apartament are poprire pe conturi racuvasi racuvasi Am ajuns in fata notarului cu vanzatorul unui apartament. Vanzatorul afirma ca are poprire pe conturi bancare si sechestru pe un alt apartament, Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa - vanzare cumparare. sebibv sebibv Buna ziua, Am si eu o intrebare. Vreaus a achizitionez un imobil de la niste prieteni, plecati in Canada. Ei nu se vor mai intoarce, nici macar pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare apartament Mirela H Mirela H Vineri am semnat contractul de vanzare cumparare pentru un apartament, parte din bani asigurati de noi si cea mai mare parte prin creditul prima casa. Azi am ... (vezi toată discuția)