avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare la institutii de stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare la institutii de stat

Buna ziua,angajarea la stat presupune obligatoriu concurs din mai multe probe sau poate fi si numai interviu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 6 August 2018
Concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant din institutiile publice constă, de regulă, în 3 etape succesive, după cum urmează:
a) selecţia dosarelor de înscriere;
b) proba scrisă şi/sau probă practică;
c) interviul.
Asta stiam,multumesc de raspuns.Intrebarea era daca se poate sa se faca angajare la stat NUMAI cu interviu,bineanteles dupa selectia c.v.-urilor.E obligatorie proba scrisa?exprimarea dvs "de regula" lasa loc de neclaritati
"Exprimarea" este prevazuta si in legislatie ... prin urmare, institutia angajatoare decide etapele de concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pe post sonias sonias Va rog sa-mi spuneti in care lege se prevede examenul pe post, dar nu pentru functionari publici. In speta, Posta Romana. Cum se desfasoara examenul scris si ... (vezi toată discuția)
Probe concurs de ocuparea unui post in sitemul bugetar de invatamant victor sorin victor sorin Buna seara , am o nelamurire am aplicat pt un post nedidactic in cadrul unei unitati de invatamant bugetar la probele ce urmeaza sa faca departajarea sunt ... (vezi toată discuția)
Concurs pentu ocuparea unui post de sofer la bugetari Alexandru62 Alexandru62 La concurs sint 2 probe.Interviu (scris) si practica(condus pe traseu). Intrebare,care din cele 2 probe se tine prima data,mentionez ca selectarea dosarelor ... (vezi toată discuția)