Buna ziua, am o mare nelămurire. Am intrat in risc maternal din 10 iulie problema e ca angajatorul a spus ca voi lua in jur de 800 de lei. În ultimele 6 luni am avut salariu brut 1900 iar lunile ianuarie februarie si martie am lucrat zi de zi fără nici o zi liberă. Am citit ca se calculeaza si in functie de zilele lucrătoare. Va rog sa ma ajutati un pic sa calculez sa stiu la ce sa ma astept. Va multumesc
Cuantumul indemnizației este de 75% din baza de calcul reprezentând media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Cuantumul indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate este egal cu produsul dintre media zilnică și procentele prevăzute de lege, multiplicat cu numărul de zile lucrătoare din concediul medical.
media zilnică a bazei de calcul al indemnizațiilor = suma veniturilor asigurate din ultimele 6 luni : numărul total de zile lucrate din ultimele 6 luni.
Concediu prenatal
elena iasi
Buna ziua!Sunt nelamurita privind cele 126 de zile de concediu prenatal.Se pot lua si dupa nastere cele care raman?Eu ar trebui sa nasc la sf lunii decembrie ... (vezi toată discuția)