avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul risc maternal

Buna ziua, am o mare nelămurire. Am intrat in risc maternal din 10 iulie problema e ca angajatorul a spus ca voi lua in jur de 800 de lei. În ultimele 6 luni am avut salariu brut 1900 iar lunile ianuarie februarie si martie am lucrat zi de zi fără nici o zi liberă. Am citit ca se calculeaza si in functie de zilele lucrătoare. Va rog sa ma ajutati un pic sa calculez sa stiu la ce sa ma astept. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 5 August 2018
Cuantumul indemnizației este de 75% din baza de calcul reprezentând media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Cuantumul indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate este egal cu produsul dintre media zilnică și procentele prevăzute de lege, multiplicat cu numărul de zile lucrătoare din concediul medical.

media zilnică a bazei de calcul al indemnizațiilor = suma veniturilor asigurate din ultimele 6 luni : numărul total de zile lucrate din ultimele 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal alexandra_geanta alexandra_geanta Buna ziua. As dori daca as putea fi ajutata cu calculul pentru un concediu de risc maternal , daca salariul meu din sept 2009 este brut de 3000 lei. (vezi toată discuția)
Calcul concediu de risc cristina micuta cristina micuta as vrea sa aflu cati bani trebuie sa iau in concediu de risc maternal daca media pe ultimele 6 luni a iesit 1276 brut.Ce impozite imi opreste?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu prenatal elena iasi elena iasi Buna ziua!Sunt nelamurita privind cele 126 de zile de concediu prenatal.Se pot lua si dupa nastere cele care raman?Eu ar trebui sa nasc la sf lunii decembrie ... (vezi toată discuția)