Exista un drept de vizita?
Daca e deja incuviintat unul , puteti solicita modificarea, adaptarea la actuala realitate de fapt concreta.
Poate veti putea petrece mai mult timp cu fiul dumneavoastra, asa incat sa fie limite vizitele la restaurant.
O varianta valabila ramane totusi aceea a comunicarii cu sotia dumneavoastra, cu precadere ca influenta negativa a acesteia , in relatiile dintre copil si dumneavoastra reprezinta un bun motiv de reincredintare.
Daca "nu neaparat reincredintare", singura forma prin care se poate obtine ceva cu putere juridica obligatorie si care se poate cere ori de cate ori situatia de fapt se schimba, atunci incercati o comunicare cu mama pentru a hotari de comun acord ceva "legal, psihologic, moral, pentru a smulge copilul din aceasta situatie", inclusiv cu mijlocirea unui ...psiholog! Este calea ideala (acordul si comunicarea), pentru binele copilului.
Daca insa, intrebati deoarece aceste cai sunt imposibil de realizat, atunci calea juridica a reincredintarii este singura eficace!
Tin sa va mai precizez ca, desi incredintarea minorului nu intrerupe relatiile cu celalat parinte, totusi este exclusiva, adica ofera drepturile prevazute de ea numai parintelui caruia i-a fost incredintat copilul.
Daca puteti si demonstra sustinerile dvs. prin orice mijloc de proba, puteti cere in instanta, reincredintarea copilului catre dvs.
Si solutia cu modificarea dreptului la vizita pentru limitarea expunerii minorului la anturajul negativ, poate fi o solutie optima!
Comunicarea cu mama pe marginea acestei situatii ar fi ideala, insa din ce ati expus mai sus, nu cred ca este posibil.
Majoritatii copiilor li se cer sa faca anumite lucruri dupa scoala, lucruri care contribuie la formarea lor ca indivizi, la educarea lor, asa cum considera parintii sai.
Ca unele lucruri care li se cer sunt rele si altele sunt bune ramane de dovedit. Asa incat nu inteleg exact daca a merge la acel restaurant e rau, care este exact partea negativa din acest lucru?
Ce oameni sunt acolo? Ce anturaj?
Inteleg ca toata lumea e fericita in afara de tata, de ce?
Psihologic, v-ar ajuta sa intelegeti acest aspect. La fel ca si faptul ca fiului ii place acel timp petrecut acolo.
Abia dupa asta poate vedeti ce puteti face cu ceilalti oameni.
Nu sunt chiar deloc de acord cu argumentul "ca fiului ii place acel timp petrecut acolo", deoarece "nu tot ce ne place ne este si de folos" (iar in cazul unui copil este cu atat mai valabil, aici intervenind chiar rolul parintelui/ a se vedea si ce place betivului, criminalului sau celui care se drogheaza) .
Sunt de acorrd insa cu aspectul cautarii cailor constructive.