Dupa divort minorul a fost incredintat mamei.
In acest moment situatia sta in felul urmator: copilului (13 ani) i se cere de mama sa ca dupa orele de scoala sa se duca la sediul firmei acesteia sau, mai nou, la restaurantul pe care il patroneaza, in lo ca acesta sa se duca acasa. Timpul pe care il petrece zilnic la restaurant este de 1-2.5 ore, dupa care este trimis acasa cu una din masinile firmei. La explicatiile si nemultumirea exprimata de tatal copilului, mama a ripostat ca aceasta nu este treaba lui, ca, de fapt, copilul merge acolo sa manance!
Mai mult, anturajul din jurul copilului si modul in care este influentat fac ca acesta, la randul lui, sa considere de neinteles pozitia tatalui, replicandu-i acestuia ca "este restaurantul meu" si "tu stii cum sunt eu tratat cand ma duc acolo??"
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face, legal, psihologic, moral, pentru a smulge copilul din aceasta situatie? Nu neaparat reincredintare, desi poate fi si asta o solutie; copilul este influentat sa priveasca orice actiune a tatalui ca fiind indreptata impotriva lui sau a mamei...
Multumesc
Pai stati putintel, domnule, eu cunosc restaurante si cu specific pentru copii, atat in meniu, dar si ca activitati...
De unde dumnezeu sa visez eu sau o eventuala instanta de judecata ce tip de restaurant o fi ala si ce fel de oameni il frecventeaza??
Vreti sa va duc in restaurante si/sau terase in care exerseaza studenti la teatru sau vin la o recenzie despre ultima piesa cu profesorii lor? Ca eu cunosc...
Pana una-alta, nu stiu nici macar unde sta copilul acela in restaurant, poate ca sta pe la bucatarie, poate ca nu... poate ca mama incearca sa-i arate cum muncesc unii chelneri pentru ca nu au invatat indeajuns...
Nici eu si nicio eventuala instanta nu va sta sa inchida ochii sa-si imagineze chestiuni, ca nu pe baza imaginatiei dau juzii solutii juridice.
Daca nu v-a placut abordarea, va spun ca asta va fi si in instanta si daca nu pentru a emite o parere despre argumentatii si cum ar sta ele in picioare sau nu ati intrat aici, poate ca problema nu e ca am eu cauze cu minori...
POate ca problema e ca nici dv. nu gasiti argumente de ce ar fi negativ o prezenta a minorului acolo. Cel putin o instanta cam asa ar putea interpreta daca dv. i-ati spune judelui sa stea sa-si imagineze.
Eu nu am vrut raul nimanui, am vrut numai sa va arat cum "gandeste" legea si judele, daca va intereseaza.
Copil fericit!
Reancredintare minor
mariusbe
Buna ziua
Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat.
Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu.
De aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)