avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu minor

Dupa divort minorul a fost incredintat mamei.
In acest moment situatia sta in felul urmator: copilului (13 ani) i se cere de mama sa ca dupa orele de scoala sa se duca la sediul firmei acesteia sau, mai nou, la restaurantul pe care il patroneaza, in lo ca acesta sa se duca acasa. Timpul pe care il petrece zilnic la restaurant este de 1-2.5 ore, dupa care este trimis acasa cu una din masinile firmei. La explicatiile si nemultumirea exprimata de tatal copilului, mama a ripostat ca aceasta nu este treaba lui, ca, de fapt, copilul merge acolo sa manance!
Mai mult, anturajul din jurul copilului si modul in care este influentat fac ca acesta, la randul lui, sa considere de neinteles pozitia tatalui, replicandu-i acestuia ca "este restaurantul meu" si "tu stii cum sunt eu tratat cand ma duc acolo??"
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face, legal, psihologic, moral, pentru a smulge copilul din aceasta situatie? Nu neaparat reincredintare, desi poate fi si asta o solutie; copilul este influentat sa priveasca orice actiune a tatalui ca fiind indreptata impotriva lui sau a mamei...
Multumesc
Educatia e responsabilitatea ambilor parinti.Ma indoiesc ca mama se comporta asa doar dupa divort:D.Deci cam stiati sau puteati prevede ce educatie va da copilului ..Si este si copilul ei care v-a fost candva sotie...
Puteti face actiune de reancredintare, dar , avand in vedere ca , asa cum spune colega "toata lumea e fericita mai putin tatal" copilul va fi audiat si nu cred ca va vrea..

poate ar trebui sa il apropiati cu alte metode( timp petrecut impreuna, mers la teatru , sport etc.), decat cu reancredintarea...sa i se propuna alternative , mai curand decat interdictii...
Imi pare rau, acela nu era un argument pentru nimic, domnhul zaharia65. Era un lucru recomandat sa fie inteles de catre tata.
Daca stim de unde vine un lucru, e mai usor atat sa-l sustinem, dar sa si il combatem.
puteti face cerere de reincredintare
AVLIL a scris:

................
Ca unele lucruri care li se cer sunt rele si altele sunt bune ramane de dovedit. Asa incat nu inteleg exact daca a merge la acel restaurant e rau, care este exact partea negativa din acest lucru?
Ce oameni sunt acolo? Ce anturaj?
I.................

Doamna avocat AVLIL, daca nu intelegeti ce e rau si care e partea negativa in faptul ca un copil de 13 ani merge zi de zi cate 2 ore intr-un restaurant, mi se pare grav si poate ar fi mai bine sa va concentrati pe alte spete decat cele cu minori!
Ce oameni sunt acolo??? Ce anturaj??? Pe ce lume traiti doamna?? Nu e Capsa anilor 20'-30' unde se intalneau scriitori si oameni de stiinta!
Inchideti ochii 1 minut doamna, imaginati-va fiul de 13 ani intar-un restaurant, zi de zi, apoi va rog spuneti-va singura argumentele de mai devreme in oglinda!
Multumesc!
Nu cred ca doamna avocat a vrut sa va lezeze cu ceva...
Eu va inteleg nelinistea, dar, incercati si dvs. sa inchideti ochii si sa vedeti ca...acest copil are si mama...si ea il educa ( sau nu) cum crede de cuviinta.daca face abuzuri incercati sa o decadeti din drepturi...atentie va trebuie probe certe!

apoi...ceva v-o fi placut candva la femeia aceea ce frecventeaza restaurante ce nu sunt""Capsa anilor 20'-30' unde se intalneau scriitori si oameni de stiinta!""

iertati-ma , in drept se numeste culpa in eligendo si atrage si ea un soi de raspundere...va spun asta doar ca sa incercati sa va temperati tonul, caci nu are vina nimeni de aici de situatia dvs., iar copilul nu v-a fost rapit de o straina..

oricum, incercati sa consultati un avocat care sa va indrume.asa cum e situatia, copilul nu cred ca va vrea de buna voie sa vina la dvs....si asta e legea , dupa 10 ani e audiat.prin urmare, o simpla actiune de reancredintare nu e suficinta , dupa parerea mea.iar ca sa vi se acorde custodia fortat trebuie sa o decadeti mai intai pe mama din drepturile parintesti

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor mariusbe mariusbe Buna ziua Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat. Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu. De aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)
Copil influentat sa nu mai mearga cu tatal lui. cosmin2005 cosmin2005 Buna ziua, Sunt divortat de anul trecut cu o fetita de 6 ani,incredintat mamei.Toate au fost bune si in regula(s-a respectat programul de vizitare) pana ... (vezi toată discuția)