avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie in Spania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie in Spania

Barbat 62 ani si 11 luni, cetatean roman, cu domiciliu in romania, am lucrat in spania pana in 01.11.2017.La casa de pensii din Spania au primi vechimea de la Timisoara de 20 ani in care era inclusa perioada 1996-2001. Pt acea perioada era specificat in carnet de munca, ca nu s-au predat statele de plata.
In urma documentului respectiv am incetat activitatea facandu-mi-se demersul pt pensie coomunitara anticipata partial in Spania, intru cat aveam nevoie de 30 ani vechime pt pensionare in Spania, ada era lege in anul 2017.
Dupa demersurile de pensionare din Spania, am primit de la Rm valcea dosarul respins intrucat nu imi recunoaste perioada 1996-2001, cea care fusese recunoscuta la Timisoara.
Am facut contestatie si am primit respins de la Bucuresti, cu specificatia ca nu e vechime perioada 1996-2001.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac ? Nu vreau pensie in Romania pt ca nu am dreptul, dar am dreptul in Spania daca mi se recunoaste perioada 1996-2001,.Am copie cu stampila dupa acel document pe care Rm Valcea nu il recunoaste, nici la Bucuresti nu l-a luat in seama.Locuiesc in Spania, cetatean roman cu adresa din buletin in Romania.
Va multumesc,
Astept sfaturi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 5 August 2018
Daca in tara ni vi se recunoaste acea perioada, atunci nici in Spania.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare la fortele de munca sorin_bcn sorin_bcn Buna ziua.a-si dori daca pote sa ma lamureasca si pe mine cineva.am lucrat in perioada 1999-2001 la jandarmeria din Timisoara, 2006-2010 legal in spania,iar ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Ecaterina63 Ecaterina63 data nasterii16.02.1963 femeie.lucrati8 ani conditii normale,14 ani si10 luni grupa 1 7 ani si3 luni lucrati in spania.cind pot solicita pensionare ... (vezi toată discuția)
Vechime din republica moldova mocanulilia mocanulilia Am lucrat cu carte de munca in Republica Moldova. De 10 ani sunt cetatean roman, am familie, am studiat aici. M-am angajat, insa angajatorul nu doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)