avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transfăgărășan înainte de a se deschide
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transfăgărășan înainte de a se deschide

Salut!
Ce pot pati dpdv legal dacă urc Transfăgărășanul înaintea deschiderii lui oficiale cu un vehicul cu doua roti(bicicleta electrica sau motocicleta)?
Spun vehicul cu doua roti deoarece intrările de obicei sunt blocate cu parapeti pe care nu ai cum sa ii treci cu mașina.
Idee inspirata de aici: [ link extern ]
El spune ca este ilegal, dar nu am găsit vreo lege care interzice asta. Aștept părerile voastre.

Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Cjionel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:18, 10 August 2018
Actiunea o faceti pe riscul dvs.
Buna ziua, in urma cu 4 saptamani am avut un accident auto. Eu sunt imobilizat la pat pentru 6 saptamani si dupa trebuie să efectuez 2 operații la genunchiul drept. In acest accident nu am fost vinovat si nu sa produs din vina mea.
Masina mea fiind dauna totala, astăzi sa prezentat constatatorul pentru a vedea daunele mașinii. Tot astăzi am primit de la el un formular pe email pe care trebuie să îl completez si semnez si sunt indus in eroare de acest formular in care spune asa:
In cazul in care instanta, prin hotărârea ce o va pronunta in cauza privind accidentul de circulație din data de ...... , va schimba vinovatia, ne obligăm să restituie de îndată, parțial sau total, despăgubirea primită, in functie de hotărârea instanței penale în cea ce privește fapta, faptuitorul si vinovatia
Interventie moderator

@ Florin Nitescu
Problema Dvs. nu are nicio legatura cu tema in discutie (circulatia pe Transfagarasan). Dvs. trebuia sa deschideti o alta discutie.

Revenim la problema Dvs.
In general asiguratorii platesc daunele materiale si morale abia dupa ce hotararea penala ramane definitiva.
Exista cazuri in care, in urma administrarii tuturor probelor , se stabileste ca pesoana vinovata de producerea accidentului nu este cea considerata initiala, ci alta. In aceste conditii persoana pagubita care a incasat despagubirea este obligata prin legea asigurarilor sa restituie sumele incasate. Acesta este sensul prevederii contractuale la care va referit.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie silvyuk silvyuk buna ziua. In urma cu aproximativ 1an si 6 luni am fost inplicat intr-un accident de circulatie cu victima. accidentul s-a petrecut pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Pagubitul plateste? georgia2 georgia2 Buna ziua, am avut o tamponare saptamana trecuta , vinovatul nu a vrut sa ne dea asigurarea, am fost la politie, ne-a dat dreptate, inca vinovatul a primit si ... (vezi toată discuția)