avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna, am fost victima unei agresiuni in care am avut nevoie de 55 de zile de ingrijiri medicale,iar tribunalul a decis ca agresorul trebuie sa imi plateasca daunde de 8000ron,ce se intampla daca agresorul nu are nimic pe numele lui si nici nu este angajat cu carte de munca,cum il poate sili sa imi plateasca si in cat timp.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 23:04, 5 Noiembrie 2009
pai daca nu are nimic cum poate fi executat?
Nu are pe numele lui dar, parintii lui au,si daca ar fi sa nu plateasca daunele cred ca va plati cu inchisoare,sau nu?:(
Dar daca te-a agresat o persoana, cum poti pretinde ca sa plateasca parintii acestuia??? #-o

Parintii sunt raspunzatori de faptele copiilor minori, iar faptul ca parintii au bunuri(apartament sau orice alte bunuri) nu te intereseaza.

Tu trebuie sa fi vigilent si sa urmaresti toate bunurile si/sau veniturile si sa-l executi silit
Din pacate sau din fericire, neplata datoriilor de orice fel nu este fapta penala si in niciun caz nu duce la inchisoare...
Daca la momentul comiterii faptei agresorul era minor, se poate atrage raspunderea civila a parintilor. Daca era major, poti doar sa insisti pe latura morala a acestuia si a parintilor lui pentru a obtine despagubirea acordata de instanta.
De executat ii poti executa doar bunurile proprii. Bunurile parintilor sai sunt ale acestora si ii vor reveni agresorului doar daca parintii i le doneaza/vand sau daca le primeste mostenire...pare cam mult de asteptat...atentie, nu lasa timpul sa treaca peste titlul tau executoriu, in termen de maxim 3 ani de la data la care sentinta a devenit executorie trebuie sa ceri executarea silita, daca debitorul nu-ti plateste!
Cu ce te incalzeste daca nu are bani sau bunuri de unde sa te indestulezi conform sentintei - ca agresorul sa faca inchisoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita ica662000 ica662000 Buna seara, Am o intrebare si anume; Acum 6 ani am facut un credit de nevoi personale cu buletinul fara garantii..In primii 2 ani am platit ratele dupa care ... (vezi toată discuția)
Cu executorul la usa! ContSters94259 ContSters94259 Buna ziua, Am o mica nelamurire... Am o firma care e aproape de faliment;cu ceva timp in urma am fost dati in judecata de mai multe firme(3)pt.neplata,am ... (vezi toată discuția)