avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare grupa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare grupa

Daca inteprinderea la care lucrez cu toate ca indeplinesc conditiile de la anexa 2 cu privire la pers. Care beneficiaza de gr speciala (lucru im sala masini la nave cu mot mai mari de 600cp) beneficiez din oficiu indeplinind conditiile si pot aduce adeverinta de la angajator sau pot castiga doar in instanta .Cerand prin sindicat de nenumarate oriintrarea in leg .si acordarea gr.speciale .Beneficiez de noile mod aduse legii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:15, 6 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din oficiu nu puteti beneficia de grupa de munca. Puteti beneficia de conditii speciale de munca daca firma unde lucrati este nominalizata in anexa 3, respectiv locul de munca este nominalizat in anexa 2 la Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ultarioare, respectiv daca prin decizie interna a angajatorului, anual, sunteti nominalizat ca beneficiar de grupa de munca.
Angajatorul nu va poate emite o adeverinta decat daca sunt indeplinite conditiile susmentionate.
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta impotriva firmei si sa solicitati instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera grupa 1 Mileacoiciu Mileacoiciu Am 13 .4 ani la grupa 1 lucru in sala masini cu motoare mai mari de 600cp din 2005 si in prezent lucrez in aceleasi conditii dar inteprinderea nu a depus ... (vezi toată discuția)
Grupa 2 de munca Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Care este baza legala actuala care reglementeaza grupele de munca? Un fost angajat, care in momentul de fata doreste sa se pensioneze, ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca? CYBORG CYBORG Buna seara! Am lucrat (si) in industria petrochimica(C.P.Brazi-Ploiesti si C.P.Teleajen-Ploiesti), la trei schimburi, cu toxicitatea respectiva(ne dadea ... (vezi toată discuția)