avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Concediu de odihna.
Discuție deschisă în Executare silită

Concediu de odihna.

Buna ziua!
Am nevoie de ajutorul dvs..pentru o problema destul de delicata..
Am poprire pe salariu 1/2 din salariu net mi se opreste in fiecare luna..
Lucrez in invatamant..de 10 ani..
Niciodată, in acesti ani nu mi s-A instituit oprirea pe indemnizația de concediu de odihna..indiferent la ce scoala am activat banii pe concediu i-am primit integral fara nici o retinere..
Anul acesta ...mai exact in luna iulie ar fi trebuit sa primim banii pe concediu ,o parte din ei, respectiv 85 % restul fiind împărțiți pe cele 2 luni r.amase :august,septembrie..
Doar că nu au fost bani suficienți si am.fost instiintati ca vom primi banii la data de salariu lunar...
Contabila unitatii mi-a spus ca mi-a oprit deja jumătate din bani
Nu stiu daca este normal pentru ca eu lucrez la acceasi scoala de 5 ani si niciodata nu mi-a oprit leu din banii pe concediu...
Va multumesc !o zi buna !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:40, 7 August 2018
Imi raspunde si mie cineva?
Vă rog!
Din pacate, indemnizatia de concediu de odihna nu este exceptata de la urmarirea silita, intrucat este un venit asimilat salariului.
Am inteles !
Si totusi nu inteleg de ce nu mi s-a oprit niciodata din bani in ultimii 6 ani in care am avut poprire!
Va multumesc frumos! O zi buna!
Sunt norme neclare. alambicate si ca atare sunt greu de interpretat, se pot produce erori in aplicarea lor, iar cei de la contabilitate nu sunt juristi si nu lucreaza in mod uzual cu asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire p econt de la anaf geo_v geo_v buna ziua! am urmatoarea problema: anaf-ul mi-a pus poprire pe conturi, in urma unei datori acumulate printr-o firma pe care am avut-o( acum in insolventa). ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie invaliditate ,indemnizatie handicap bogdan7679 bogdan7679 Buna dimineata ,am o poprire de 3200 ,eu sunt pensionat pe caz de boala am o indemnizatie de handicap si o indemnizatie de hrana si mai am un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire pe contul de salariu mai mult de 1/2 mary_123454 mary_123454 buna ziua am si eu o intrebare am mai multe executari pe numele meu si mi se opreste jumatate din salariu direct de la angajator.problema este ca mai imi ... (vezi toată discuția)