avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de propietari

Din anul 1993 am cumparat un apartament de la RAGCL Sf. Gheorghe Covasna la etajul 7 intrun bloc cu 8 etaje, dar la momentul cumpararii nu a fost montat liftul si sa facut si un act aditional in care eram obligati cand se va monta liftul sa suportam contravaloarea liftului. Au trecut anii RAGCL Sf. Gheorghe a vandut toate apartamentele dar nici nu a mantat liftul. Acum la asociatia de propietari presedintele zice ca nu are nici o traba cu montarea liftului, ca el se ocupa numai cu administratea la ce exista ca nu se ocupa pentru ce nu exista. Va rog sa ma lamuriti ce pasi trebuie sa urmez pentru a reusi sa acizitionam si sa montam liftul. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:27, 7 August 2018
Buna ziua,
Din pacate dreptul la o astfel de actiune este prescris prin termenul general de prescriptie.
Practic tot ce va ramane este sa hotarari in adunarea generala sa se achizitioneze un lift, pe cheltuiala tuturor proprietarilor.
Dar pana la adunarea generala ce trebuie sa face?
Se poate face o adunare generala extraordinara si sa ia hotararea de a achizitiona si monta un lift.
Daca nu aveti un fond de reparatii se poate lua o hotarare de constituire a unui fond special pentru achiztia si montarea liftului, asociatia de proprietari sa caute oferte pe piata locala si in judetele apropiate pentru lift si montaj. Apoi trebuie asigurata intretinerea liftului.
Discutati despre achizitie si montaj cu firme de intretinere a lifturilor din oras, le gasiti datele de identificare (denumire, telefoane) pe usile lifturilor din alte blocuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascensor!!! ollyjunior ollyjunior Buna ziua, 1) Valoarea contractul de service mentenanta lifturi cum se repartizeaza la listele de cheltuieli ? 2) Daca se repartizeaza pe cote parti ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata la montare de lift cyty cyty Locuiesc in bloc de 8 etaje fara lift, la etajul 5.O parte din vecini doresc sa cumpere lift, altii nu doresc.Nici eu nu doresc lift. In ce masura si in ce ... (vezi toată discuția)
Montare lift bloc 4 etaje Flore Carmen Flore Carmen Buna ziua, va rog daca este cineva care imi poate raspunde la o intrebare. Locuim intr-un bloc cu patru etaje si trei scari. Cate 10 apartamente pe o scara. ... (vezi toată discuția)