avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vanzare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vanzare

Buna ziua.
Sotul meu a facut un credit cu ipoteca inainte de casatorie,pe care l a achitat in timpul căsătoriei pe numele lui si pe care am construit o casa.Daca el vrea sa vanda casa si terenul fara stirea sau acordul meu,se poate?
Cel mai recent răspuns: caramica_24 , utilizator 21:12, 7 August 2018
Fiind construita in timpul casatoriei, casa este in proprietatea ambilor soti. Nu se poate instraina decat cu acceptul ambilor soti.
Exista un contract prenuptial in care se specifica altceva, respectiv ceva legat de utilizarea si returnarea creditului ipotecar ?
Nu exista nici un contract prenuptial.
Ipoteca este achitata in timpul casatoriei si casa este construită tot in timpul casatoriei,dar totul este pe numele sotului.
Multumesc!
Chiar daca ipoteca este achitata pe numele sotului, fiind construita in timpul casatoriei, casa este in proprietatea ambilor soti.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite inainte de casatorie DanielaMol DanielaMol Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in scurt timp si as dori sa ma ajutati cu unele lamuriri. Sunt proprietarea unui imobil si unor terenuri. 1. Dupa ... (vezi toată discuția)
Solutie SOLTAN SOLTAN Buna ziua, In anul 2007 ca mai tot romanul am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca,de acei bani beneficiind mama mea ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)