avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum îmi pot recupera sumele de bani ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum îmi pot recupera sumele de bani ?

Buna seara
Anul trecut țeava comuna de la aerisire wc s-a spart ,a venit o exhipa mi-a spart plafonul și peretele ,au înlocuit țeava deoarece era fisurata
In acest an in 10 Iulie am constatat o pata in același loc.Am sunat la președintele Asociației și a spus sa -l las in pace cu problemele mele.In data de 14 Iulie au venit lucrătorii unei SC pt a constata avaria ,a luat legătura cu președintele asociație i-a pus in vedere sa aducă un instalator pentru a înlocui țeava de pe coloana deoarece este f veche și nu va rezista .In 26 Iulie personal i-am trimis o cerere prin care i-am solicitat sa-mi comunice ce activități a întreprins având in vedere avaria din apt meu ,dar nici in prezent nu mi-a răspuns
In 31 Iulie apa s-a infiltrat mai mult ,mi-au spart din nou plafonul eu locuind la ultimul etaj ,au spart coloana ,au scos țeava Sparta și au înlocuit-o
Președintele Asociației nu a venit ,eu am achitat toate cheltuielile privind munca muncitorilor și a zugravului
I-am solicitat sa-mi achite cheltuielile achitate de către mine ,am o suma de bani la fondul de reparații dar refuza sa-mi dea banii
El spune sa aduc chitanțe
Cum sa le spun eu muncitorilor sa-mi dea chitanța pentru sumele ce le-am înmânat pentru efortul depus?
Asta mi se pare anormal /este vb de o avarie la țeava comuna de aerisire
Am vz ca potrivit legii 196/2018 proprietarii care suferă prejudicii sunt despăgubiți de către asociația de proprietari din fondul de reparații
Va rog sa ma sfătuiți ce trebuie sa fac ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:23, 6 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr 196/2018 nu este in vigoare
Urmeaza sa intre in vigoare pe 28.09.2018
Actualmente opereaza disp L nr 230/2007
Daca dv ati contactat SC pentru executare interventie,aceasta este obligata sa va elibereze documente justificative pentru prestatia executat,inclusiv garantie
Documentele eliberate de SC le depuneti in copie la presedinte in vederea recuperarii c/v interventie la partea comuna
Avand in vedere atitudinea si comportamentul presedintelui de asociatie la urmatoarea adunare generala nu il mai votati,incercati sa alegeti un presedinte responsabil nu interesat strict dupa indemnizatie lunara
Daca presedintele de asociatie refuza sa gaseasca o solutie ca sa va recuperati c/v executie parte comuna,,ultima varianta este instanta de judecata,dar si acolo obligatoriu aveti nevoie de documente care sa probeze suma avansata de dv
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata bogdanm82 bogdanm82 Buna seara, Am o situatie speciala cu niste vecini extrem de conflctuali si as dori un sfat legal. Am avut mai multe confllicte cu vecinii de sub mine ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! locuiesc la etajul 2 al unui bloc cu 4 etaje. prin ... Nicu Pitești Nicu Pitești Buna ziua ! Locuiesc la etajul 2 al unui bloc cu 4 etaje. Prin apartamentul meu , trec țevile de apă și canalizare pentru etajele 3 și 4. În prezent , ... (vezi toată discuția)