avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articol 253 din Legea Invatamantului neconstitutional?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articol 253 din Legea Invatamantului neconstitutional?

Decizia CCR din 3 august 2018 a declarat art. 253 neconstitutional. Intrebarea mea este urmatoarea..daca am primit deja decizia de repartitie pe post in aprilie 2018 pot sa pierd postul? Se poate aplica legea retroactiv in cazul in care CCR abroga articolul? Mentionez ca inca nu am semnat contractul de munca..acesta intra in vigoare de la 1 sept 2018.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
DianaCory, utilizator
Cel mai recent răspuns: DianaCory , utilizator 12:31, 24 August 2018
Decizile CCR au efect pentru viitor , nu pentru trecut.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns !
As mai avea o intrebare. Pe decizie scrie ca se face angajarea incepand cu 1 septembrie, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care articolul pana la 1 sept este suspendat mai poate fi semnat contractul de munca?
Inca ceva.. o persoana sustine ca, desi deciziile ccr au efect doar pentru viitor, se poate invoca facta pedentia si se anuleaza deciziile date in aprilie.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
DianaCory, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre articolul 253 din legea invatamantului dordeduca dordeduca Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns ...in acest an dupa vreo 10 de mers la concursul national am reusit sa ma titularizez in 3 scoli ..cu art 253 ... (vezi toată discuția)
Art. 253 Valentin45 Valentin45 La începutul anului ,prietena mea sa titularizat pe art. 253 din legea educatiei. În mai 2018 în M.Of. se publică decizia CCR care declară ... (vezi toată discuția)
Art. 253 len Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună seara, Rog sa îmi răspundă cineva (avocat/jurist etc) în cunoștință de cauză: mă interesează detaliile actuale cu privire la articolul 253 ... (vezi toată discuția)