Rog sa îmi răspundă cineva (avocat/jurist etc) în cunoștință de cauză: mă interesează detaliile actuale cu privire la articolul 253 din LEN nr. 1/2011. Știu ca în 2014 a fost modificat. Eu am beneficiat de prevederile acestui articol în 2015, când m-am titularizat pe baza acestuia. În 2018 am înțeles că a fost declarat neconstituțional se către CCR, însă nu știu dacă a fost abrogat sau modificat. Mă interesează în mod special dacă se schimba ceva retroactiv, în funcție de deciziile luate acum cu privire la acest articol. Mă afectează cu ceva pe mine sau alți colegi care ne-am titularizat în baza acestui articol în anii trecuți, în caz ca se abroga/modifica? Se pot anula deciziile de titularizare din trecut? Se pot ataca în instanță?
Art.253 din Legea nr.1/2011 nu a fost declarat neconstitutional ...in 2018, CCR a solutionat obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011, a egii pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educațieișia Legii pentru modificarea art.16 din Legea educației naționale nr.1/2011.
Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.