Am intentionat sa-mi cumpar o casa, am gasit-o printro agentie imobiliara, am "tratat cu agentul respectiv", am semnat un contract, a durat un un timp necesar pentru creditul - diferenta de pret prin credit imobiliar. Intre timp, agentul "m-a aburit" sa achit catre agentie comisionul de o mie si ceva de euro, ca asta este rezervarea, ca imediat casa este scoasa de la vanzare de pe site-uriel imobiliare ... . Nu a fost asa, casa a fost permanent "re-postata la vanzare". Intre timp, la banca a cerut tot soiul de acte, unele solicitari aduceau mai degraba cu "cutarea de cai verzi pe pererti" dar, astea sunt pretentiile bancii pentru creditare. Solicitari care aproape m-au determinat sa renunt la creditare si implicit la cumpararea acelei case. Dat fiind situatia, am comunicat prin mail si in aceiasi zi in scris "notificare pentru rezilierea contractului cu agentia imobiliara", daca eu am achitat in aceiasi zi in care am primit factura proforma comisionul, agentia care ma cauta telefonic la 2 sau 3 zile sa vada cum stau cu actele, din acea zi ... pauza, dar nici banii nu au fost virati inapoi in contul meu. Cautand in sesizarile ANPC am gasit mai multe necondordante "ne-legale" in contractul cu agentia", chiar si ca agentia nu avea voie sa-mi solicite comisionul inainte de incheierea tranzactiei ... etc.. Intrebarea este, cum "recuperez valoarea comisionului de la agentie " ???. Multumesc anticipat pentru orice informatie ajutatoare.
Ar fi bine sa luati legatura cu cineva de specialitate. Puteti apela si la mediere, poate reusiti sa obtineti restituirea asa. In cazul in care nu reusiti prin mediere, trebuie notificati si daca nu platesc, actiune in instanta.