avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, am semnat un contract cu o agentie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, am semnat un contract cu o agentie imobiliara pentru ...

buna ziua, am semnat un contract cu o agentie imobiliara pentru achizitionarea unui apartament prin credit ipotecar. In momentul semnarii contractului am achitat si comisionul convenit de 1000 euro.Nu am reusit sa achizitionam apartamentul respectiv, deoarece apartamentul prezentat de ei nu a fost acceptat de banca desi pana in ultima clipa ne au promis ca totul este in regula, chiar am platit si avasul de 15% proprietarului la indemnul lor pentru a merge treaba mai repede.Interesul lor era de fapt acela de a lua comision si de la proprietar si trebuia sa ii arate ca se ocupa si de ei. Dupa ce banca a refuzat apartamentul, am mai fost la vizonarea unui apartament si dupa aia nu am mai auzit nimic de ei. As vrea sa fac o notificare de reziliere a contractului si sa imi recuperez comisionul. As avea nevoie de un ajutor in formularea acestuia.Va multumesc, o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:22, 27 August 2021
Mergeti personal sa discutati cu ei sau apelati la avocat ca sa va ajute în recuperarea banilor.
Era bine sa fi mers la avocat anterior.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
deoarece apartamentul prezentat de ei nu a fost acceptat de banca

si care e vina lor ? nu e vb ca ap nu a fost aceptat, nu v-au dat imprumut ca sa cumparati acea casa.
Uitati-va in contract , in ce situatie nu datorati acel comision.
Ii notificati si va veti judeca, ramane de vazut ce sanse aveti.

gi-jane2 a scris:

deoarece apartamentul prezentat de ei nu a fost acceptat de banca

si care e vina lor ? nu e vb ca ap nu a fost aceptat, nu v-au dat imprumut ca sa cumparati acea casa.
Uitati-va in contract , in ce situatie nu datorati acel comision.
Ii notificati si va veti judeca, ramane de vazut ce sanse aveti.

Este vina lor, pentru ca eu le am spus de la inceput ca apartamentul are modificari si aveam dubii... Ei au insistat ca este totul in regula, ca au mai avut apartamente asa si sa stam fara grija. Greseala noastra a fost ca am avut prea mare incredere, sa ne fie invatatura de minte!
Aveti dreptate.
Este insa posibil sa își fi luat teapa și agenția.

Ar trebui sa va restituie banii dar depinde și cum aveti contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie imobiliare mi-a tras teapa Maria Nigel Maria Nigel buna ziua.....iata problema mea. in luna noiembrie 2010 am vrut sa achizitionez un apartament cu credit bancar. Cei de la banca mi-au zis ca in prealabil ... (vezi toată discuția)
Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Comision agentie mh10asi mh10asi buna ziua acum aproximativ 2 ani am cumparat un apartament prin prima casa...am vazut mai multe apartamente cu diferite agentii imobiliare.totul bun si frumos ... (vezi toată discuția)