avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata ratelor și asigurării de viață
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata ratelor și asigurării de viață

Bună ziua! Din 2014 până în aprilie 2018 am achitat singură ratele la apartament și am plătit asigurarea de viață a fostului soț. Apartamentul l-am cumpărat prin credit ipotecar în 2003, el fiind proprietarul, eu coproprietarul. În 2013 am divorțat. El a mai plătit ratele până s-a pronunțat sentința, apoi n-a mai contribuit cu nimic. Am avut un acord de mediere din partea lui în care imi dădea toate drepturile asupra apartamentului, dar la vremea aceea nu-mi permiteam să rezolv financiar acel acord. Așadar am continuat să plătesc ratele și asigurarea lui de viață. Am 4 copii si 2 dintre ei, majori, își primesc lunar partea lor de pensie alimentară, deci eu mai rămân cu partea de pensie a celor mici. Am reușit totuși să achit toate ratele la apartament mai devreme decât era stabilit în contract. Am dat acel acord de mediere la Judecătoriei pt consfințire. Intrebarea mea este dacă am dreptul sa-l oblig pe fostul soț sa mă "despagubeasca ", dat fiind faptul că nu a contribuit cu nimic la rate și nici la asigurarea lui de viață. Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Partaj nefacut- afecteaza la banca? vali m vali m Buna ziua, Am o nelamurire.Sunt la a doua casatorie.Cand am divortat nu a facut partajul.Aveam un apartament luat cu credit ipotecar si o masina luata in ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Andreea U Andreea U Procesul de divort s-a incheiat in urma cu un an. Am tot sperat sa obtin o intelegere amiabila cu fostul sot pentru bunurile comune (un apartament achizitionat ... (vezi toată discuția)