avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat în 2014 un acord de mediere cu fostul soț, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat în 2014 un acord de mediere cu fostul soț, în privința partajului, dar nu l-am depus în instanță decât anul trecut. Acum el nu mai este de acord cu înțelegerea, vă rog să-mi spuneți ce am de făcut

Bună seara! In 2014, fostul soț a semnat un Acord de mediere, în care afirma că nu are pretenția la nimic, la apartament, la niciun bun din apartament și așa mai departe. Acest acord trebuia consfințit de către Judecătorie, dar, la acea vreme, mi s-a spus că trebuie mai întâi să achit ratele la apartament, apoi să depun acel Acord pt consfințire. Din păcate, nu stăteam prea bine financiar atunci și, văzând că nu am încotro, am renunțat a merge mai departe. Anul trecut, slavă Domnului, an reușit să achit ratele, am închis contul la Bancă, totul a fost ok, până când am depus Acordul la Judecătorie. Fostul soț, aflând că am depus Acordul la Judecătorie, a afirmat că nu mai vrea sa-mi lase apartamentul. Așadar, am vorbit cu avocata mea și de anul trecut până în prezent, exact de un an, mă țin de capul avocatei mele să rezolvăm problema asta. După ce i-am adus un munte de acte, imi spune (avocata) că de fapt, din cauza expirării Acordului, trebuie deschis proces. Un alt avocat mi-a spus că Acordul nu are termen de expirare. Avocata mea m-a pus să caut un martor în cazul în care voi fi chemată în instanță. Credeti-mă că în capul meu e un talmes-balmeș de nedescris. Vă rog frumos să mă lămuriți, sa-mi spuneți pas cu pas ce trebuie să fac, pt ca apartamentul să fie doar al meu și al copiilor mei. Atât vreau, nimic mai mult. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei pentru PARTAJ.
Acordul de mediere a fost si este doar o hartie care poate constitui o proba si care trebuie coroborata cu alte probe.
Cine v-a pus sa dati bani la mediator in loc sa mergeti direct in instanta? Bani dati de pomana.
Daca tot ati mers la mediator, de ce nu ati solicitat atunci ajutorul unui avocat care sa va indrume imediat spre instanta?
Discutati cu avocata si vedeti care sunt pasii de urmat.
Bună seara! La mediator a fost semnat acordul de către amândoi (eu și fostul sot). Nimeni nu m-a îndrumat ce sa fac mai departe. Mediatorul mi-a spus că mă costă o groaza de bani toată treaba asta. Vreau sa stiu dacă acel Acord intr-adevar expiră la un moment dat, sau sunt doar vorbe în vânt din partea avocatei mele. Sincer, imi pare rău că nu mi-am schimbat avocatul, pt că deja mă saturasem să tot insist să facem ceva. De fiecare dată mă amâna sau imi spunea că durează mult treaba asta, iar când verificam pe portal dacă figurează vreun dosar pe numele meu, de fiecare dată rezultatul era negativ. Dacă acel Acord are o importanță și o "greutate" așa de mare, de ce nu se poate consfinti de la sine de către Judecatorie, fără proces, fără martori, fără niciun tam-tam?
Buna seara,

Da, exista un termen de 3 ani in care se poate solicita consfintirea acordului de mediere de catre instanta.
Mergeti la un avocat cu toate actele pe care le detineti, sa analizeze intraga situatie pentru ca este destul de complexa si nu va poate da nimeni un raspuns exact doar in baza a ceea ce ati scris aici.
Nu a fost rau ca v-ati adresat unui mediator avand in vedere faptul ca ati ajuns sa incheiati acel acord de mediere care va este favorabil, insa ar fi trebui sa va adresati instantei de judecata in
termen pentru consfintirea lui, instanta pronunta o hotarare judecatoreasca prin care deveneati proprietar pe intreg apartamentul.
Pentru consfintirea unui acord de mediere, nu aveti nevoie de martori.

Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
In 2014, fostul soț a semnat un Acord de mediere,

Anul trecut, slavă Domnului, an reușit să achit ratele, am închis contul la Bancă, totul a fost ok, până când am depus Acordul la Judecătorie. Fostul soț, aflând că am depus Acordul la Judecătorie

anul trecul in 2018, s-au implinit 4 ani de la semnarea acordului.. asa ca a intervenit prescriptie, ceea ce v-a zis si avocata.

[ link extern ]

Nu am inteles, daca ati depus acum un an acordul in instanta, ce s-a intamplat cu el in anul asta.. trebuia sa fi avut o solutie pana acum.
Mai mult ca sigur singura soluție pt cazul dvs este partajul în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj facut prin mediere 1966neelly 1966neelly Am facut partajul unui apartament prin mediere,in urma caruia eu devin proprietarul apartamentului. As vrea sa stiu care este urmatorul pas de facut in vederea ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? carmencitakmy carmencitakmy Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara ... (vezi toată discuția)