avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Notificare de plată prejudiciu în 5 zile. Ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Notificare de plată prejudiciu în 5 zile. Ce obligații de acoperire am eu, ținând cont de faptul că la ieșirea la pensie am predat dosarele unei colege care a făcut demersul prea târziu?

Am urmatoarea speta;
Am primit de la banca unde am lucrat o adresa prin care mi se solicita plata unui prejudiciu in temen de 5 zile de la instiintare, pe motiv ca o persoana fizica care a fost executata silit, a dat banca in judecata , a castigat deoarece executarea s-a facut dupa termenul de prescriptie de 3 ani -martie 2013, respectiv septembrie 2013.
Avand in vedere ca am iesit la pensie in decembrie 2011, ce obligatii de acoperire a prejudiciului am , daca eu am predat la plecare toate dosarele altei colege,care a facut demersurile prea tarziu.Daca sunt cumva raspunzator, cum ar trebui sa se calculeze cota parte de acoperire a prejudiciului avand in vedere salariul cand am iesit la pensie sau cuantumul pensiei la data hotararii executorii? Ce trebuie sa fac in continuare.
PS Deja am primit citatie de la tribunal , cam la 2 saptamani dupa primirea instiintarii de la banca.
Va multumesc anticipat,
Florin Nicolaescu
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:08, 10 August 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Trebuie analizat ce acte ati primit de la Tribunal si sa va pregatiti o aparare temeinica.
In acest sens, neaparat sa faceti Intampinare (este un act de aparare al Dvs. impotriva bancii reclamante) in termenul prevazut in cuprinsul adresei instantei, pentru a nu fi decazut din dreptul de a propune probe si a invoca exceptii (in afara celor de ordine publica).
Totodata, trebuie sa cunosc mai multe detalii in ceea ce priveste nasterea dreptului de a cere executarea silita in dosarul respectiv. Daca toate dosarele de care Dvs. v-ati ocupat au fost preluate in intregime de catre colega Dvs, (pe baza de proces-verbal sau cum?) Ce prevede CIM? Dar fisa postului? Intrucat din 2011 (anul pensionarii) pana in 2018 (cand ati fost actionat in judecata) au trecut totusi 7 ani, ani ce nu trebuie a fi trecuti cu vederea.
Daca aveti posibilitatea de a va angaja un avocat care sa va reprezinte drepturile si interesele, ar fi bine, deoarece sa suportati un anumit prejudiciu si sa va fie imputat Dvs. plata acestuia cu atat mai mult cu cat spuneti ca nu sunteti in culpa, nu trebuie sa ignorati acest aspect si sa ramaneti in pasivitate. Sa va pregatiti o aparare. Daca aveti nevoie de ajutor, va rog sa le adresati.

O dupa-masa frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Carmen Matei, Avocat
La ce data a fost introdusa actiunea in instanta impotriva bancii?
Actiunea depusa de clienta impotriva bancii a fost depusa la data de 27.02.2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art 268 lit. c) din codul muncii dreptul angajatorului privind raspunderea patrimoniala a angajatului se prescrie in termen de 3 ani de la data cunoasterii producerii prejudiciului.
Au trecut peste 4 ani, apelati la un avocat care sa va intocmeasca intampinarea in mod profesionist.
In cazul in care se va ajunge sa fiti executat silit trebuue sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile.

Art 268-cod muncii
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu noa noa Care este baza legala pentru ca o societate sa-si recupereze prejudiciul facut de un fost salariat? (vezi toată discuția)
Prejudicii inventar soriana soriana Buna ziua, Am lucrat pe post de lucrator gestionar la o firma cunoscuta.Vanzatoarele erau cogestionare.Pe parcursul a 2 jumate, s-au perindat 9 ... (vezi toată discuția)
Detalii angajament plată DraghiciAlin DraghiciAlin Pe scurt , X a lucrat in perioada de pana in perioada de la firma Y . X a delapidat firma cu suma de Z . La lichidare a recunoscut aceste detalii si a ... (vezi toată discuția)