avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului fara acordul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului fara acordul mamei

buna ziua, ma numesc laura sirba si as avea urmatoarea intrebare: cum se procedeaza ca tatal sa isi poata recunoaste copilul care are 4 ani?a fost crescut impreuna cu mama lui pana la varsta de 2 ani apoi parintii s-au despartit...tatal copilului in momentul nasterii nu era prezent si mama l- a declarat necunoscut, deci pe certificatul de nastere in dreptul tatalui are o liniuta.Mama sub presiunea familiei ei nu doreste ca tatal sa isi recunoasca copilul.Astazi tatal s-a prezentat in fata ofiterului starii civile din comuna Racaciuni , Bacau si a fost refuzat trimitandu-l la notar...dupa lege( atat cat am citit noi) declaratia de recunoastere a copilului putea fi data in fata ofiterului starii civile unde a fost inregistrat certificatul copilului.Vreau sa precizez ca tatal nu este in posesia certificatului de nastere al copilului , pentru ca notarul din satul respectiv a solicitat acest act pentru a prelua declaratia.Intrebarea este: care ar fi pasii de urmat pentru ca tatal sa isi poata vedea copilul, sa aibe un program de vizita si logic sa ii ofere o pensie alimentara?si de ce am fost refuzati de ofiterul starii civile? S-a produs o nerespectare a legii????noi am facut 2000 km doar pentru a face aceasta declaratie( copilul locuieste la Torino cu mama lui...din cand in cand in ROmania..) si ne intoarcem acasa invinsi de sistemul romanesc...va multumesc anticipat.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recunoasterea în fata ofițerului de stare civilă se face la nastere, la momentul solicitării certificatului de naștere.
Dacă certificatul de naștere a fost deja eliberat, recunoașterea ulterioara nu mai poate fi făcută decât prin declarație notariala.
Discutați cu notarul dacă va poare face o adresa către starea civila, prin care sa solicite un extras din registrul de nașteri, cu toate datele copilului su după, sa puteți da declarația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoașterea paternă fără acordul mamei romio romio Bună dimineața, am o mare problemă legată de recunoașterea copilului, de aceia cer părerea unei persoane avizate în acest domeniu. Fosta mea iubită ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere copil cu tata cetatean strain vizaromania vizaromania Buna ziua, doresc o informatie concreta la urmatoarea situatie: sunt insarcinata in luna 6, iar tatal copilului meu este cetatean libanez. Nu suntem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum pot obține un certificat de naștere pentru ... ducky ducky Bună ziua! Cum pot obține un certificat de naștere pentru un copil născut în afara căsătoriei și tatăl nu este de cetățenie română? Urmează să ... (vezi toată discuția)