avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Arderea deseurilor menajere la limita de proprietate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Arderea deseurilor menajere la limita de proprietate

Buna seara,,ma confrunt cu o problema si va rog sa ma ajutati din pct de vedere juridic.
Astszi 07.08.2018 orele 11.00 pe o canicula ridicata un vecin a dat foc la resturi vegetale ,plasticuri,gunoaie din propria gospodarie,ka cca 2..2,5 metri de casa parintilor,existand pericolul incendierii casei.
Totodata prin fumul gros,nerespirabil a poluat mediul inconjurator.
Mama fiind bolnava ,cardiaca,eu nefiind acasa am apelat nr. Unic 112.
Dupa cca 2 h jumatate au venit doi lucratori de la Primariei ,care, au fost f superficiali,nu au intocmit nici un act constatare PV ,
In situatia relatata ce se poate face din pct de vedere legal?
Acelasi vecin a blocat cursul unui parau,prin tr un ,,baraj " ' saci umpluti cu pietre,fapt ce a dus ls formarea de mal,drumul devenint nepracticabil,catre locuinta mea,atat cu picioarele cat si cu auto.
Spune ti mi va rog f ce i de facut?
Aceasta stare de fapt a fost adusa la cunostinta primariei din zona ,in speta d ului primar.
Ce parghii legale mai pot folosii ,impotriva acestui ,bun vecin,"?
Cu multumiri astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:22, 8 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice sesizare faceti pentru a primi un raspuns trebuie facuta in scris cu nr. de inregistrare/ data. Daca nu primiti raspuns in 30 de zile (OG nr. 27/ 2002 art.8 privind petitiile) puteti deschide actiune in instanta de contencios administrativ (Legea nr. 554/ 2004) impotriva institutiei statului care nu a luat masuri.
Pentru arderea deseurilor puteti sesiza ISU-pompieri si/ sau Directia judeteana de sanatate publica si/ sau Agentia teritoriala de mediu prin 112 cand se produce arderea deseurilor si apoi, in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru a primi un raspuns scris asupra modului cum s-a actionat si ce masuri s-au dispus.
Pentru blocarea paraului puteti sesiza Agentia teritoriala de mediu si primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Daca nu se iau masuri de remediere a situatiei puteti deschide actiune in instanta impotriva vecinului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arderea deșeurilor CamyAny CamyAny Bună seara! Vecinul meu arde zilnic deșeuri din plastic, polistiren și altele acestea provenind de la magazinul care îl deține, într un incinerator ... (vezi toată discuția)
Ridicarea unei schele fara autorizatie ion.u ion.u Buna ziua, Tatal meu are locuinta intr-o localitate resedinta de judet, casa la curte. Pe terenul vecin, viran pana in prezent, proprietarul a ridicat o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . de câțiva ani sunt terorizat de zgomotele produse ... Constantin.M Constantin.M Buna ziua . De câțiva ani sunt terorizat de zgomotele produse pe un teren sintetic construit de un vecin vizazi de casa in care locuiesc , distanta dintre ... (vezi toată discuția)