avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua! Ma numesc Hambaras Doina, sunt divortata si am o fata. Fostul sot a locuit cu actuala sotie intr-o casuta lasatamostene actualei sotii, pe care cei doi au renovat-o.Mama fostului sot pana a decedat, a locuit intr-unapartament a unei vile cu patru apartamente. Tin sa mentionez ca-I promisese acest apartament fiiceimele, dar, dat fiinf faptul ca s-a imbolnavit nu a apucat safaca acte . Dupa casatorie, fiica mea si sotul ei au locuit inapartamentul bunicii decedate.Intr-o zi s-au pomenit cu tatal fiicei , care i-a spus sa se mutecaci el doreste sa locuiasca acolo cu actuala sotie.Intrebarea mea este , daca fostul meu sot ar deceda si nu arapuca sa faca nici un act pe casa , sotia lui are vreun dreptla casa lasata de bunici fetei mele (dar doar verbal)?????Eu am asigurat-o pe fata mea, ca actuala sotie nu ar aveanici un drept la acea casa fiind mostenire cuvenita tatalui ei, asta numai in cazul in care el ar face acte in care sa-i lasesi ei jumatate din casa, zic euVa multumesc anticipat! Tot respectfBuna ziua! Mmostenire cuvenita tatalui ei, asta numai in cazul in care el ar face acte in care sa-i lasesi ei jumatate din casa, zic euVa multumesc anticipat! Tot respectul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
florinm58, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:07, 8 August 2018
Actuala sotie ar avea dreptul la 1/4, iar fiica la 3/4.
Dacă fostul soț decedeaza primul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât costă dezbaterea succesiunii? se pot trece bunurile pe numele copiilor moștenitorilor? dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Daca o persoana caruia i-au murit parintii si au trecut mai mult de 10 ani de la deces , face acum taxa de succesiune trebuie sa plateasca vreo ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune Valentina8 Valentina8 Buna ziua , bunica din partea tatalui a decedat de altfel nici tatal meu numai este , acum imi vrea dreptul la casa bunicii pe care trebuie sal impart cu ... (vezi toată discuția)