avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea zilelor neefectuate de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea zilelor neefectuate de concediu de odihna

Buna ziua,

In perioada August 2017 - Iulie 2018 am lucrat in cadrul unei companii, mai intai incheind contracte de munca pe perioada determinata (3 luni, apoi 6 luni), iar ulterior pe nedeterminata. Dupa aproximativ 3 luni lucrate, am primit 6 zile de CO "restant" pe care le-am efectuat pana la sfarsitul lui 2018. In 2018, la planificarea concediilor, am fost informat ca voi beneficia de 21 zile CO, din care am beneficiat doar de 15, ramanand 6. Tinand cont de faptul ca nu am avut fix 1 an vechime (12 luni), in mod normal nu pot beneficia de 21 de zile, ci de 19-20 de zile daca zic corect. Intrebarea mea pentru dvs. ar fi urmatoarea: tinand cont de faptul ca am beneficiat de cele 6 zile de CO "restant" in anul 2017 as putea solicita fostului angajator plata celor 5-6 zile ramase pe 2018?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Stefan_VB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 9 August 2018
Puteti solicita angajatorului sa-si indelineasca obligatia prevazuta de art.40 alin.1 lit.c si art.146 alin.3 C.mun.
Sa inteleg faptul ca respectivele 6 zile "restante" de concediu oferite de catre angajator pentru anul 2017 au fost oferite pro bono si nu au legatura cu concediul pe 2018?
In c.i.m. aveti mentionat 21 de zile de CO ?

Ati lucrat din august 2017 - iulie 2018?
"In c.i.m. aveti mentionat 21 de zile de CO ?" - Da
"Ati lucrat din august 2017 - iulie 2018?" - Da
In speta:
- pentru august -decembrie 2017 , aveati dreptul la 21 : 12 x 5 = 1,75 x 5 = 8,75 .... 9 zile de CO

- pentru ianuarie - iuliie 2018 , aveati dreptul la 21 : 12 x 7 = 1,75 x 7 = 12, 25 .... 12 zile de CO

total 21 de zile de CO .... din care dvs ati mentionat ca ati efectuat 21 ... rest de efectuat 0

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna -loc de munca nou Kinanna Kinanna Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu o info ref la concediul de odihna , lucrez de 5 luni la o firma vreau sa stiu : beneficiez de cele 21 de zile de Co legale? ... (vezi toată discuția)
Concediu Ciprian Sandu Ciprian Sandu Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana ... (vezi toată discuția)
Preaviz vs concediu de odihna flaviuscl flaviuscl buna seara! imi puteti raspunde si mie la urmatoarea intrebare,va rog frumos? din data de 23.06.2015 patronii societatii in care lucrez m-au dat in preaviz ... (vezi toată discuția)