Doresc sa vand un apartament, tatal meu detine "uzufructul viager" iar eu sunt "nud proprietar".
1.Se poate incheia un antecontract pentru vanzare in aceste conditii?
2.Ce actiuni presupune din partea tatlui meu (uzufrcut viager)? (el doreste vanzarea)
3,Pot asigura clientul ca nu exista "probleme"? De regula se sperie si nu mai vor sa cumpere.
Multumesc mult, sper sa fie util si altora in aceeasi situatie.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Orice act juridic ati încheia sunt necesare acordul, prezenta si semnăturile ambilor.
Sau...tatăl dvs poate da o declarație notariala ca renunta la dreptul de uzufruct viager, declarația se depune la Cartea Funciară pentru radiere, urmând ca toate actele de dispozitie ulterioare să fie încheiate doar de dvs.
Multumesc mult! Se poate efectua si de la "distanta" aceasta procedura (ma refer in cazul tatalui meu) exemplu: orase diferite, renunta in Bucuresti la dreptul viager (cu procedura descrisa de Dvs.) iar eu efectuez vanzarea in Sibiu (de ex.)?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da. Declarația de renunțare la uzufructul viager se poate face la orice birou notarial din țară.
Însă trebuie depusa in original la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a județului unde e situat imobilul.
Se poate depune si de catre alta persoana, de ex. "nudul proprietar"? Expediata in original, primita si depusa la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară de catre mine?
Ca subiect esential: se poate semna un antecontract in aceste conditii? Antecontract, procedura de renuntare-contopire etc. uzufruct si ulterior contractul final / vanzare?