avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sanse am ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sanse am ?

In urma cu 2 ani am cumparat un apartament cu clauza de intretinere. Anul acesta din cauza unor neintelegeri am ajuns sa desfacem acest contract cu mare tam-tam in instanta .In acesti doi ani eu am intretinut aceasta doamna din toate punctele de vedere ,ca urmare a acestui proces s-a revenit la forma initiala .INTREBAREA mea e cum pot si daca pot sa imi recuperez banii pe care i-am dat acestei doamne? Precizez ca imobilul era achitat astfel o suma de bani in fata notarului si restul sub forma de intretinere lunara
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:45, 6 Noiembrie 2009
In practica a fost stabilit faptl ca in cazul acestor contracte ,nu se va restitui prestia intretineriim intrucat , fiind vorba despre un contract aleatoriu, nu se restituie aceste prestatii, mai ales cã dacã s-ar permite restituirea presatiilor, beneficiarii întretinerii s-ar vedea puşi în situaţia de a nu putea cere rezoluţiunea contractului atunci cand situatia creata o cere , pentru ca nu şi-ar putea permite sa restituie sumele cheltuite cu întreţinerea lor.
dar banii pe care i-a luat efectiv in mana in fata notarului?
Efectele rezolutiunii contractului, in principal, sunt:

-creditorul redobandeste dreptul de proprietate asupra bunului transmis, in schimbul intretinerii

-valoarea intretinerii prestate de debitor nu se restituie acestuia de catre creditor

-creditorul este obligt sa restituie debitorului tot ceea ce a pltit cu titlu de impozite si prime de asigurare pentru bunul respectiv

Banii pe care i-a primit in fata notarului trebuie sa vi se restituie.
nici o seansa.anularea contractulu s-a facut pentru ca nu ati onorat clauzele.
Aveti dreptul la banii dati la notar si la taxe si impozite, ( cel mult) Angajati-va un avocat.

Alte discuții în legătură

Caut urgent o lamurire anamaria.minea anamaria.minea :(...nu pot sa inteleg de ce in cazul contracului de intretinere si al celui de renta viagera se mentioneaza despre rezolutiune.... de ce nu e vorba de ... (vezi toată discuția)
Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)
Reziliere notariala contract vanzare-cumparare uri uri In ce conditii se poate rezilia la notar un contract vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere, constand intr-o suma lunara pe care vanzatorul urma sa o ... (vezi toată discuția)