Pe titlu de proprietate emis in trecut pentru o casa si teren in zonal rurala , au fost trecuti 2 proprietari (P1 si P2)in loc de 3 , cum era normal. Cel de -al treilea proprietar (P3) a decedat inainte de emiterea titlului de proprietate si nimeni nu a considerat necesar sa informeze despre asta la emiterea titlului .
Daca P1 si P2 au vandut in baza titlului de proprietate o parte din terenul din titlul emis initial, acum, avand in vedere ca P1 doreste remedierea nedreptatii prin excluderea lui P3 (a copiilor acestuia), este posibil ca P1 sa inainteze actiune in instanta pentru anularea titlului de proprietate emis initial incorect? Poate avea calitate procesuala? Care ar fi va rog consecintele anularii titlului de proprietate ? , Sau actiunea in instanta trebuie initialta doar de catre P3 (copii acestuia) care nu au primit nimic in baza titlului.Multumesc anticipat
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se poate da un raspuns fara a se cunoaste precis despre ce este vorba, in sensul ca este posibil ca respectiva cauza sa fie afectata de anumite termene de decadere, prescriptie extinctiva sau prescriptie achizitiva sau sa fie incidente drepturile dobanditorilor de buna-credinta ori regulile de carte funciara. Nu este exclus nici ca dreptul material al reclamantilor sa nu existe in fapt. Ar trebui sa mergeti cu actele la un specialist.
Rectificare topo
arina24
Buna ziua,
Ne confruntam cu o incurcatura in familie. O sa incerc sa explic cat mai bine:
Strabunicii mei au avut 4 proprietati: P1-casa si teren, P2- teren, ... (vezi toată discuția)