avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie

Buna ziua.
In anul 2012 prietenul meu a facut o intelegere cu varul lui sa incheie un contract la o firma de internet si tv pe numele acestuia (al varului ). Timpul a trecut , prietenul meu (cu care nu mai sunt impreuna acum ) nu a platit facturile si luna aceasta i-au pus poprire pe salar . Am ajuns la o intelegere sa platim datoria in jumatate (eu si fostul prieten).
Intrebarea mea este ce fel de act legalizat as putea face dupa plata datoriei , pentru a avea o dovada la mana sau un act ?
Nu vreau sa spuna mai tarziu ca nu am platit si sa ceara bani iarasi .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anastasia28 , utilizator 12:41, 9 August 2018
Nu se intelege exact: cine are poprire pe cont? Fostul dvs. prieten? sau varul?
Daca dvs. si fostul prieten ati beneficiat de acel abonament, este corect sa platiti. Puteti sa ii dati banii direct debitorului. Nu este neaparat nevoie sa incheiati un act oficial (costa la notar si ala), dar puteti face o chitanta de mana in momentul in care dati banii si specificati ce reprezinta, etc..
Varul are poprire. A fost de acord sa ii platim lunar suma care ii este lui oprita din salar .
A-si dori ca dupa achitarea integrala a datoriei sa fac un act ceva , la notar sau de mana in care sa specific faptul ca am achitat penru a nu avea surprize mai tarziu sa spuna ca nu i-am platit .Ar avea valoare juridica un act de mana ? Cum as putea proceda ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
anastasia28, utilizator
In situatia data, varul se bazeaza oricum pe cuvantul vostru. Adica daca voi nu platiti, el nu va poate constrange. Puteti merge la notar sa incheiati un act ca sa fie toata lumea multumita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoria e aproape achitata mai am o singura rata si gata , voiam sa fiu eu linistita cu acel act la notar . Multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire amigosss amigosss Buna seara. Am contractat un card de cumparaturi American Expres la Banc Post in 2010 in valoare de 2700 lei aproximativ. Am achitat o perioada, dar din ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut banesc AncaMC AncaMC Am imprumutat niste bani unor prieteni (familie de cetatateni romani cu dubla cetatenie) in ianuarie 2011, in baza unei hartii de mana, prin care se obligau ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)