avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... incadrare gr.II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

incadrare gr.II de munca

Buna ziua ,tatal meu a iesit la pensie limita de varsta in 1994 si doreste recalcularea pensiei si incadrarea in gr.II de munca in baza a 2 adeverinte si a cartii de munca care atesta acest lucru explicit.Am inteles ca initial nu au fost luate in considerare.Cum ar trebui sa procedez si daca exista vreo lege mai noua care clarifica acest lucru?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danaialle , utilizator 18:13, 9 August 2018
Trebuie sa depuna la Casa de Pensii o cerere de recalculare a pensiei la care ataseaza copia carnetului de muncasi acele adeverinte.
Trebuie vazut motivul pentru care, daca adeverintele respective au fost depuse la dosarul de pensionare in 1994 si in carnetul de munca erau mentiuni legate de grupa de munca, de ce nu au fost avute in vedere la calculul pensiei.
Acelasi motiv poate sa existe si in prezent.
Pe decizia de pensionare, la observatii se mentioneaza motivul.
In mod normal, la decizia de pensie trebuia sa se anexeze buletinul de calcul al pensiei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa stagiu asimilat + perioada realizata in gr. 2 de munca andad andad Tatal meu a primit Decizia de recalculare a pensiei pt. limita de varsta pe 24.06.2010, va rog ce trebuie sa fac daca am sesizat ca la pct.F lipseste stagiul ... (vezi toată discuția)
Pensionarea mea emanuellen emanuellen Buna ziua,mi-am depus dosarul de pensionare si am fost refuzata pe motivul ca nu am dreptul la grupa 1 deoarece am fost desenator technic.Mentionez ca grupa 1 ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie Mia25 Mia25 Buna ziua, In 2012 mi-am depus un dosar de pensie deoarece lucrand in grupa 1 de munca aveam dreptul de iesit la pensie. Mi sa refuzat pensionarea deoarece ... (vezi toată discuția)