avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de împrumut între persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de împrumut între persoane fizice

Bună ziua,
Am următoarea situație, am reparat acoperișul din imobilul în care locuiesc pe cheltuiala mea iar unul din vecini îmi spune că nu îmi poate restitui suma decât în rate în decurs de un an. Dacă închei cu el un contract de împrumut fără să fie legalizat la notar, el se poate folosi la executarea silită (dacă va fi cazul doamne ferește) fără a mai apela la instanță? Ce precizări obligatorii trebuie să conțină un astfel de contract? Există un model standard de astfel de contract în conformitate cu legislația actuală? Cum e mai bine să procedez să fac un contract doar între noi sau legalizat la notar?
Mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 09:42, 9 August 2018
Cel mai bine ar fi să mergeți la un notar. Nu vad de ce sa faceti un contract de împrumut. Important e să se precizeze în viitorul act cauza obligației vecinului si modalitatea executării ei. Dacă mergeți la un notar și explicați situația, acesta vă va îndruma cel mai bine. Plus ca la notar veti avea un titlu executoriu spre deosebire de actul sub semnătură privată unde veti avea nevoie ulterior de concursul instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut legalizat costiabagiu costiabagiu Buna ziua. Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani dar persoana respectiva imi cere gaj garsoniera,adica sa fac un contract ipotecar in fata ... (vezi toată discuția)
Contract civil de imprumut zebelyna zebelyna In urma cu 3 ani am facut un imprumut la banca in valoare de 3300 euro,acesti bani ia-m imprumutat unei persoane pentru a construi o anexa(bucatarie+etaj) la ... (vezi toată discuția)
Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)