In urma cu 3 ani am facut un imprumut la banca in valoare de 3300 euro,acesti bani ia-m imprumutat unei persoane pentru a construi o anexa(bucatarie+etaj) la locuinta fiului sau.La momentul respectiv aceasta persoana se obliga ,verbal sa achite imprumutul cat mai repede,dar se pare ca nu s-a tinut de cuvant.Specific ca nu are niciun bun (mobil sau imobil)pe numele ei,tot ce si-a luat in aceasta perioada le-a luat pe numele fiului sau, iar in acest moment imprumutul s-a transferat la o firma de recuperari care ma someaza sa platesc 17000 ron,pentru ca acest imprumut este pe numele meu iar dobanzile cresc.
As dori sa stiu daca exista intr-un temei legal un act pe care sa-l inchei cu ea,sa-mi pot recupera bani?Este dispusa sa mearga la notar sa faca un contract de imprumut dar spune ca nu are cu ce sa garanteze,la ce ma-r ajuta acest act daca ea nu garanteaza cu nimic?Pot formula acest act in asa fel incat daca nu plateste ea, sa plateasca mostenitorii ei ,eventual?
Va rog sa ma ajutati.
Cu respect,
Mariana Voicu
Ideal ar fi ca sa incheiati un contract de imprumut cu respectiva doamna sau cu fiul acesteia.
Si mai bine ar fi daca v-ar garanta imprumutul cu un bun, mobil sau imobil.
Va sfatuiesc ca respectivul contract de imprumut sa-l incheiati in forma autentica, intrucat constituie titlu executoriu in situatia in care veti regurge la executare silita.
O persoana nu-si poate asuma obligatii in numele mostenitorilor. Doar daca persoana care si-a asumat o obligatie decedeaza iar mostenitorii accepta mostenirea fara rezerve atunci acestia sunt obligati sa plateasca datoriile persoanei decedate.
O solutie ar fi sa semnati un contract cu fiul persoanei respective care sa garanteze cu locuinta pe care o are. Oricum acest contract nu va va scuti de neplacerile cu banca decat daca debitorul va va restitui banii in timp util.
Anulare partaj
fgeorgeta
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti la cateva probleme cu care se confrunta fiul meu in urma unui divort care a avut loc la notar.
1 in urma divortului la ... (vezi toată discuția)