avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare partaj

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti la cateva probleme cu care se confrunta fiul meu in urma unui divort care a avut loc la notar.
1 in urma divortului la notar s-a facut si partajul;acesta poate fi anulat ,urmand a se dezbate in instanta?
2.ce pasi trebuiesc urmati in cazul in care casa care a fost construita in timpul casniciei a fost efectuata cu bani de la banca prin "prima casa",contractele de imprumut fiind pe ambii.In urma divortului la notar fiul meu a renunta la tot (teren plus casa ) in favoarea copilului.Contractul de la imprumut pe numele fiului meu trebuia preluat de fosta sotie .Dupa o anumita perioada de timp fiul meu a vrut sa faca imprumut la o banca (deoarece are nevoie pentru tratamentul de neoplasm ganglionar)insa a intimpinat greutati ,directorul bancii spunind ca nu poate sa o oblige pe fosta sotie sa se prezinte pentru a prelua si contractul lui atata timp cat ea vine si plateste rata ei(fiul meu nu a mai platit nici o rata din momentul divotului deoarece el a fost obligat sa paraseasca locuinta) .Vreau sa mentionez ca s-a facut actiune prin executor judecatoresc si cu toate acestea nu s-a putut rezolva problema.
1) nu.
2) ce scrie in actul de partaj referitor la credit ?
Femeia plateste ratele asa cum au convenit. Nici nu avea cum sa se inteleaga sa preia creditul si in contract, cat acel contract e incheiat cu un tert, banca si tine si de banca sa fie de acord..
Trebuie vazut la ce s-au obligat partile in concret si ce promisiuni si-au facut.
Din pacate, banuiesc doar faptul ca fiul dv. nu a cerut explicatii juridice despre ce se intampla cu un astfel de contract, daca el mai poate fi eliminat ca debitor etc. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor credit bancar fgeorgeta fgeorgeta Buna ziua, Doresc sa obtin o indrumare si in acelasi timp o lamurire la situatia in care ma aflu in acest moment .In urma divortului pe care l-am incheiat la ... (vezi toată discuția)
Contract de nevoi personale Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am si eu o intrebare : am divortat de 2 ani iar in timpul casniciei noastre fostul meu sot a contractat un imprumut pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)