Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti la cateva probleme cu care se confrunta fiul meu in urma unui divort care a avut loc la notar.
1 in urma divortului la notar s-a facut si partajul;acesta poate fi anulat ,urmand a se dezbate in instanta?
2.ce pasi trebuiesc urmati in cazul in care casa care a fost construita in timpul casniciei a fost efectuata cu bani de la banca prin "prima casa",contractele de imprumut fiind pe ambii.In urma divortului la notar fiul meu a renunta la tot (teren plus casa ) in favoarea copilului.Contractul de la imprumut pe numele fiului meu trebuia preluat de fosta sotie .Dupa o anumita perioada de timp fiul meu a vrut sa faca imprumut la o banca (deoarece are nevoie pentru tratamentul de neoplasm ganglionar)insa a intimpinat greutati ,directorul bancii spunind ca nu poate sa o oblige pe fosta sotie sa se prezinte pentru a prelua si contractul lui atata timp cat ea vine si plateste rata ei(fiul meu nu a mai platit nici o rata din momentul divotului deoarece el a fost obligat sa paraseasca locuinta) .Vreau sa mentionez ca s-a facut actiune prin executor judecatoresc si cu toate acestea nu s-a putut rezolva problema.
1) nu.
2) ce scrie in actul de partaj referitor la credit ?
Femeia plateste ratele asa cum au convenit. Nici nu avea cum sa se inteleaga sa preia creditul si in contract, cat acel contract e incheiat cu un tert, banca si tine si de banca sa fie de acord..
Trebuie vazut la ce s-au obligat partile in concret si ce promisiuni si-au facut.
Din pacate, banuiesc doar faptul ca fiul dv. nu a cerut explicatii juridice despre ce se intampla cu un astfel de contract, daca el mai poate fi eliminat ca debitor etc. etc.