avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coplatitor credit bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coplatitor credit bancar

Buna ziua,
Doresc sa obtin o indrumare si in acelasi timp o lamurire la situatia in care ma aflu in acest moment .In urma divortului pe care l-am incheiat la notar am renuntat la partea mea de pamant si casa in favoarea fiului meu.Problema este aceea ca, ceasta casa a fost construita cu credit pe 25 de ani prin programul prima casa.Atat eu cat si fosta mea sotie aveam rate lunare ,dar contractul era prevazut in asa fel incat daca unul din noi nu mai avea serviciu putea prelua partea celuilat de contract deci era considerat coplatitor.Deoarece fosta sotie nu a dorit sa preia si contractul meu de la banca am fost nevoit sa apelez la un mediator .Dar lucrurile nu au mers asa cum trebuie deoarece nici banca si nici fosta sotie nu au dat curs invitatiei .Intrebarea mea este daca achizitionez tot printr-un imprumut o locuinta ,iar fosta sotie nu mai achita ratele la banca, poate sa se rasfringa asupra bunului cumparat de mine?
Cu multumiri astept un raspuns care sa-mi dea speranta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:41, 10 Februarie 2015
Dacă se va trece la executarea silită și valoarea de vânzare a casei ipotecat nu va îndestula creanța creditorului ipotecar, acesta se poate îndrepta împotriva întregului dvs patrimoniu, pentru recuperarea restului de creanță. Doar dacă ceea ce rămâne de plătit va fi sub 10.000 lei, nu vă pot executa silit un imobil.

Din ce înțeleg dvs ați dorit să cedați și datoria odată cu partea dvs din imobilul respectiv. Din păcate pentru dumneavoastră, pentru asta aveți nevoie și de acordul creditorului.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Ati făcut partajul? Sau în ce fel ați renunțat sau mai bine zis, la ce ați renunțat, la plata creditului? Întreb asta pt ca proprietatea nu valoreaza cat mai aveți de plătit.
În acest moment,plătește cineva ratele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)