avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea contractului unei gravidute
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea contractului unei gravidute

Buna ziua,
Sotia mea este gravida, contractul ei de munca este pe perioada determinata si o sa ii expire in octombrie. Ea in octombrie va avea 7 luni de sarcina iar abia din noiembrie va putea intra in prenatal.
Intrebarea mea este : angajatorul e obligat sa i-l prelungeasca ca sa poata beneficia de prenatal? Sotiei mele i s a spus la munca ca o va baga in somaj luna lui octombrie ca sa poata lua ceva si dupa sa intre in prenatal si sa se ocupe CAS u de ea. E normal sau cum ar trebui sa procedam?
Multumesc frumos ! O zi buna
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Iuliannnn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 10 August 2018
Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata c.i.m. ca sa poata beneficia de prenatal sotia dvs.

Care a fost durata c.i.m.?
S a angajat in decembrie, intai a avut pe 3 luni dupa pe o luna iar acum ultima oara pe 6 luni si ii expira la inceputul lunii octombrie. Ea atunci va avea cum am spus 7 luni de sarcina si nu stim cum sa procedam unde ar fii mai bine sa mergem sa poata beneficia de indemnizatiile aferente unei gravide si viitoare mama.
Si inainte de decembrie ce statut a avut?
Pana in luna iulie a lucrat, ca in acea luna a plecat in italia la rude si s a intors in septembrie. Si a mai lucrat 2 luni dupa aceea( oct si nov).
Vrem sa stiu cum putem proceda din luna octombrie in sus pt a beneficia de indemnizatii..

Cornel Vasile a scris:

Si inainte de decembrie ce statut a avut?

Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Iuliannnn, utilizator
Din ce ati postat nu se prea intelege mare lucru ... astfel :
1. Care este data prezumata a nasterii?

2. Detaliati exact statutul din ultimii doi ani anteriori acestei date ... de exemplu, angajat/a de la.... pana la ....; casnic/a de la.... pana la ..... etc.

Alte discuții în legătură

Sarcina si contract de munca pe perioada determinata! floryna04 floryna04 buna,siuatia mea este:insarcinata in 7 luni si jumatate,urmeaza sa intru in concediu prenatal in cateva zile,dar contractul de munca (care este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal roxana09 roxana09 in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal andraan andraan Buna ziua.eu lucrez de 9 luni si sunt insarcinata in 5 luni iar pe 31.08.2014 expira contractul.Am dreptul la concediu prenatal fara sa pierd indemnizatia? (vezi toată discuția)