avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procură
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procură

O mătusă care stă cu un nepot in curte trebuia să-si ia pensia iar postărita spune că acest nepot are o procură pentru ai ridica pensia,procură ptr care mătusa mea nu a semnat.Postărita nu stie ce să facă,intrebarea mea este :dacă persoana care este titularul cuponului este prezent respectiv mătusa mea ,cui trebuie postărita sa-i dea banii?Multumesc anticipat ptr răspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:09, 12 August 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Doar matusa... iar procura ce o are nepotul dacă matusa nu a semnat e falsa. Poate face împotriva nepotului si a notarului plangere pentru fals si uz de fals. Poate matusa are un început de Alhezeimer si numai știe ca a dat asa procura... sau a pus o sa semneze ceva si nu i a zis ca e asa procura... sunt fel si fel de situatii... trebuie verificat. Dacă procura este data pe bune, atunci poate fi anulată foarte usor
De ce sa te apuci sa reclami o infracțiune de fals, in conditiile in care nu cunosti toate datele problemei?
Poate nu există nici o procura, poate exista o procura, dar pentru altceva, nu pentru ridicarea pensiei, poate exista un alt document, pe care părțile o numesc "procura ", dar e de fapt o declarație sau alt înscris.
Clienții ajunsi la notar sunt extrem de superficiali. Nu citesc cu atentie ceea ce semnează și în general nici nu ajung bine acasă, ca au si uitat/nu au fost atenti de ce s-au dus la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mătușa mea are vârsta de 75 ani și are o pensie ... Alex jr Alex jr Bună ziua, mătușa mea are vârsta de 75 ani și are o pensie de 5000 lei. Persoane din vecini ridica pensia de la poștaș și fac ce cred de cuviință cu ... (vezi toată discuția)
Ridicarea drepturilor de pensie Gabriela1985 Gabriela1985 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema...in luna august mi s-a ridicat pensia pentru ultimile luni de la venirea deciziei, o suma marisoara de bani(6234lei)! ... (vezi toată discuția)
Pensia cetatenilor romani stabiliti definitiv in strainatate. raduizol2015 raduizol2015 Am fost mandatat prin procura speciala sa incasez pensia cuvenita matusii stabilita definitiv in SUA. Casa de pensii a aprobat cererea si in momentul de fata, ... (vezi toată discuția)