avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, mătușa mea are vârsta de 75 ani și are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, mătușa mea are vârsta de 75 ani și are o pensie ...

Bună ziua, mătușa mea are vârsta de 75 ani și are o pensie de 5000 lei. Persoane din vecini ridica pensia de la poștaș și fac ce cred de cuviință cu banii ei iar dacă am cerut lămuriri au devenit recalcitranți . Ce mă sfătuiți să fac mai departe? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:08, 17 Februarie 2024
Ce cauta pensia la vecini? Matusa e neajutorata? Platiti pe cineva sa qiba grija de ea.

gi-jane2 a scris:

Ce cauta pensia la vecini? Matusa e neajutorata? Platiti pe cineva sa qiba grija de ea.

Mătușa mea este într-un sat cu locuitori puțini și a avut o înțelegere verbală cu vecina să-i facă cumpărături,facturi,etc și restul banilor să-i pună deoparte. Asta se întâmplă aproximativ de un an iar când am întrebat unde sunt banii puși deoparte a devenit recalcitranta. Specific ca nu am încercat și nici pe viitor nu voi atenta la pensia ei,doar am vrut să fiu sigur ca nu este păcălită.Intrebarea mea este sa merg la poliție? Și mătușa mea a întrebat unde sunt banii și răspunsul a fost ca este o suma mare de bani,pusa bine.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
Alex jr, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu e să îi atrageți atenția poștașului că nu are voie să dea pensia ei vecinilor în lipsa unei procuri speciale - lucru pe care îl știe cu siguranță, dar de frica unei reclamații ar înceta cu asta. Însă cineva trebuie să aibă grijă de mătușa, cine o s-o facă?

Mătușa ce vrea? Vi s-a plâns sau e mulțumită de aranjament?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Restul de bani trebuie sa stea la matusa, nu la vecina. E dreptul mătușii sa ii ceara înapoi.
Sa primească ea pensia și sa dea bani doar pt cumpărături.
Mai puteți pune pensia pe card și sa faceți cumpărături om line ptnea, sa trimiteți direct la qdresa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine semneaza primirea banilor pe cuponul de pensie (caci trebuie semnat)?
Daca nu sunt dovezi pentru acei "bani pusi deoparte", cu o siguranta de 99,99%, matusa dumneavoastra va ramane fara acei bani.

Alte discuții în legătură

Procură valy56 valy56 O mătusă care stă cu un nepot in curte trebuia să-si ia pensia iar postărita spune că acest nepot are o procură pentru ai ridica pensia,procură ptr ... (vezi toată discuția)
Mătușa îi ia banii bunicii cu ajutorul unei declarații false, făcută fără ca bunica să fie prezentă la notar. unde se poate face plângere împotriva notarului și a mătușii? mariiuca mariiuca Buna ziua. Bunica mea are o pensie de handicap si un ajutor pentru insotilor, fara a avea un institor anume. Matusa mea a facut o declaratie la nortar ca este ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu testament autentificat edwin_rosetti edwin_rosetti Buna seara, Daca o persoana a intocmit un testament autentificat la notar pentru un apartament, mai poate sa-l vanda fara a solicita la notar anularea ... (vezi toată discuția)