avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Concediu de maternitate

Buna seara! As dori sa ma lamuriti intr-o problema, daca se poate. Am o angajata care a intrat in concediu prenatal si as dori sa stiu cat o sa platesc cartea de munca si ce suma? Ramane tot 781 sau mai scade? In cat timp imi intra banii pentru concediul ei? Eu as vrea sa imi inchid firma dupa ce intra ea in CIC.. ce trebuie sa fac ca sa inchid?
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 10:34, 10 August 2018
Buna ziua,


De principiu,indemnizatia reprezinta 85% din media veniturilor realizate in ultimele 6 luni. Sunt anumite reguli de calcul,nu exista toate datele sa va spun exact cat ar rezulta fata de 781 cat are salariul acum.
Pentru recuperare sume se depune un dosar complex la Casa de sanatate, iar termenul de recuperare poate fi indelungat.

Daca vreti sa inchideti firma , in sensul ca veti lichida firma, puteti renunta la incasarea creantelor reprezentand suma de recuperat ptr medicale fara probleme. Nu va impiedica sa inchideti firma.

Pentru lichidarea voluntara a societatii , este o discutie lunga, trebuie sa analizez balanta de verificare, situatia firmei in general. Poate dura undeva la 2 luni totul. E important sa aveti totul platit la stat si sa puteti obtine certificat de atestare fiscala de la ANAF ca aveti toate declaratiile depuse si tot platit la zi.
Ma puteti suna ptr lichidare voluntara.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non aprov aprov Am o firma (microintreprindere) fara arierate care nu mai functioneaza din 2007. La acea vreme am disponibilizat personalul si mi-am platit toate obligatiile ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul de la 1 ian 2009 pentru crestere copil pana la 2 ani lucretiaapostol lucretiaapostol Buna seara, in prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani si beneficiez de indemnizatia de 600 lei, dar prin modificarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)
Se inchide firma - eu sunt gravida emanuela_ab emanuela_ab buna, Pe 12 iulie intru in prenatal , dpn 3 oct 2007 si lucrez de doi ani fara o luna la aceeasi firma. de curand am auzit ca ar vrea sa inchida firma ( ... (vezi toată discuția)