avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dosar sters de pe siteul portal.just.ro
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dosar sters de pe siteul portal.just.ro

Buna ziua, am formulat o plangere impotriva unui proces verbal in 2016 (suspendare permis 60 de zile),
Prin hotarare plangerea mea a fost admisa partial in 2017 (reducere suspendare la 30 de zile).
Dosarul e stearsa deja, nu gasesc dupa nr dosar nicaieri.
Mai am un proces castigat din 2015 care e online pe portal.just.ro si acuma.

Permisul e inca la mine, in hotarare nu scrie ca e definitiva sau irevocabila, dar e nu am predat permisul in 15 zile, si nu am formulat apel in 30 de zile.

Conform art. 118 alin. 4 si 5 din OUG 195.

(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a RESPINS PLANGEREA împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Deci alineatul 4 si 5 nu-i valabil in cazul meu pentru ca plangerea nu a fost respinsa de instanta, nu stiu cand trebuie sa predau permisul,
Pe ce lege pot fi obligat sa predau daca nu e valabil in cazul meu.
Nu vreau sa primesc majorare 30 de zile pt ca nu am predat permisul, dar dupa lege nici nu trebuie daca nu a fost respinsa plangerea... dar totusi a fost redus la 30 de zile prin hotarare.

Pareri?

UPDATE: amenda nu am platit si nici nu apare la impozit.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
ForWhhy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ForWhhy , utilizator 22:15, 13 August 2018
Buna seara!
Hotararea judecatoreasca a devenit definitiva prin neapelare. Va puteti adresa instantei cu o cerere de legalizare a hotararii cu mentiunea "definitiva", taxa de timbru este de 5 lei si se achita la Directia de taxe si impozite din cadrul primariei de domiciliu.

Referitor la modul de intelegere a legislatiei sa ne gandim la urmatoarea situatie:
- suspendarea permisului pentru 60 de zile se realizeaza prin predarea permisului catre politie si tinerea sa in custodie pentru 60 zile.
- suspendarea permisului pentru 30 de zile cum se realizeaza? Prin analogie consider ca in acelasi mod, se schimba doar durata, de la 60 la 30 zile. Prin predarea permisului catre politie si tinerea sa in custodie pentru 60 zile.

Daca art. invocat de dvs se aplica pentru 60 zile, atunci se aplica si pentru 30 zile daca legea nu prevede o alta sanctiune.
In articolul menționat scrie ca se majorează cu 30 de zile dacă nu predau în 15 zile după respingerea plângerea. Eu la respingere ma refer. Indiferent cât ii suspendare 30-60-90... Se aplica majorare cu 30 de zile în caz în care plângere a fost respinsa după 15 zile de la hotarare. Dar mie nu a fost respinsa.
-ELLA- a scris:

Buna seara!
Hotararea judecatoreasca a devenit definitiva prin neapelare. Va puteti adresa instantei cu o cerere de legalizare a hotararii cu mentiunea "definitiva", taxa de timbru este de 5 lei si se achita la Directia de taxe si impozite din cadrul primariei de domiciliu.

Referitor la modul de intelegere a legislatiei sa ne gandim la urmatoarea situatie:
- suspendarea permisului pentru 60 de zile se realizeaza prin predarea permisului catre politie si tinerea sa in custodie pentru 60 zile.
- suspendarea permisului pentru 30 de zile cum se realizeaza? Prin analogie consider ca in acelasi mod, se schimba doar durata, de la 60 la 30 zile. Prin predarea permisului catre politie si tinerea sa in custodie pentru 60 zile.

Daca art. invocat de dvs se aplica pentru 60 zile, atunci se aplica si pentru 30 zile daca legea nu prevede o alta sanctiune.

Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
ForWhhy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - pierdut plangere, obligatie de predare Mariasa Mariasa Buna ziua!! In 2011 septembrie am avut permis suspendat pentru 30 zile!! In februarie 2012 a fost respinsa cererea mea de anulare a permisului. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere pe 60 zile benicuta benicuta Buna ziua. Ma confrunt si eu cu o problema. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile in martie 2009 pentru depasire...(au spus ca nu ... (vezi toată discuția)