avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bicicleta furata de pe scara in bloc cu paza de complex
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bicicleta furata de pe scara in bloc cu paza de complex

Buna ziua, am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un complex de 4 blocuri cu paza la intrare in complex. Am avut o infiltratie de apa din balcon, a fost pentru a doua oara cand dezvoltatorul a intervenit pentru aceasta problema, a fost nevoie de scoaterea parchetului din casa, a fost un fel de santier. Din acest motiv, nu am mai avut loc sa tin bicicleta in casa si am lasat-o legata cu un antifurt de balustrada scarii blocului, etajul 3 din 3. Lucrarile s-au lungit din cauza incompetentei muncitorilor, au durat aprozimativ o luna, obligandu-ma sa tin toata aceasta perioada bicicleta legata pe scara. La 2 zile dupa predarea lucrarii, intr-o noapte, aceasta a disparut, s-a intamplat fix in zilele de curatenie dupa santier. Mentionez ca incuietoarea de la usa scarii blocului nu functiona, deci putea intra oricine, fapt stiut aparent si de firma de administrare, si de catre cea de paza. Plus de asta, exista mai multe persoane si dati in care au gasit paznicii dormind in timpul noptii, in loc sa patruleze. Pe scara erau mai multe biciclete, unele si nelegate, a disparut a mea si inca una de la parter. A mai fost un caz anul trecut si proprietarul a fost despagubit neoficial de catre firma de paza sau un angajat al acesteia. Ce se poate face in acest caz? A trecut aproximativ o luna si nu am facut decat plangere la politie contra "persoanelor necunoscute" care mi-au furat bicicleta. Ar trebui sa fac plangere si impotriva firmei de mantenanta ca usile de la scara nu se inchideau si impotriva firmei de paza ca nu a observat absolut nimic? Prejudiciul este de aproximativ 9000 lei. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
cibibikeru, utilizator
Cel mai recent răspuns: cibibikeru , utilizator 11:03, 10 August 2018
Avand in vedere ca imobilul are asigurata paza prin operator autorizat era obligatoriu sa il notificati
In partea comuna de imobil exista sistem supraveghere ?
Din pacate, inca nu exista sistem de supraveghere, eu nu aveam de unde sa stiu ca trebuie sa anunt in mod special paza ca am lasat bicicleta pe scara, probabil ca nimeni nu a facut asta dar sunt convins ca toata lume a vazut-o si se stia ca la mine in apt. sunt lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea bicicletelor in scara blocului vzsolt vzsolt Buna ziua! Dupa o discutie apriga cu un vecin, m-am gindit sa intreb: Am dreptul sa imi tin bicicleta in scara blocului? :-/ Mentionez ca nu impiedica ... (vezi toată discuția)
Accident de munca gheil gheil Buna ziua, am suferit un accident de munca, fiind angajat pe postul de inginer electromecanic la o firma avand ca activitate principala lucrari ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori un sfat avizat, întrucât părerile sunt ... Liviu 1969 Liviu 1969 Bună ziua! Aș dori un sfat avizat, întrucât părerile sunt împărțite și oriunde m-am interesat nu am reușit să primesc un răspuns concret. Ieri ... (vezi toată discuția)