avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general LIPSA BAZA CALCUL PLATA MEDICAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

LIPSA BAZA CALCUL PLATA MEDICAL

Buna dimineata!
Am urmatorul caz:
- un salariat angajat la mine din jumatatea lunii aprilie 2018, a prezentat la luna iulie 2018 concediu medical, cod 01.
- nu a mai lucrat niciunde inainte de a veni la noi.
- neavand stagiu complet de cotizare de 6 luni anterioare, nu se poate plati acest concediu medical.
Intrebarea mea era: cum procedez la completarea decl. 112 ?

Multumesc, o zi buna !
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
elam, utilizator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 11:38, 10 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Date fiind circumstantele, daca salariatul nu indeplineste conditia stagiului de cotizare, nu i se acorda concediu medical (cu exceptia concediilor medicale care se acorda fara stagiu de cotizare) si indemnizatie medicala.

Salariatul poate fi pontat absent motivat (fara venit) iar in formularul 112 va fi inregistrat cu ore suspendate.
acest răspuns util
Multumesc frumos !
acest răspuns util
As vrea sa adaug ca, chiar daca nu este luat in calculul lunii curente, asa cum bine a precizat antevorbitoarea, el va fi luat in calcul la stabilirea plafonului de 90 de zile de cm, (daca e cazul) cand se impune fie aviz medic expert pentru prelungire, fie pensionarea pe caz de boala.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sau nu concediu medical ? Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am o salariata care nu are stagiu de cotizare de minim 6 luni cu concediu medical pe toata luna ianuarie, cod 01! Neavand stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Viovas Viovas Buna ziua. Pentru o persoana care nu a muncit in ultimele 6 luni si abia s-a angajat in iunue 2012 la mine, dar a fost coasigurat (la sotie), cum ii calculez ... (vezi toată discuția)
Pontaj NNorbert NNorbert Buna ziua S-a incheiat un CIM pe o perioada de o luna cu un angajat nou, pe luna februarie. In total din 160 de ore, a lucrat 120 de ore si pentru restul ... (vezi toată discuția)