Este OBLIGATORIU ca pe facturile emise catre persoane fizice sa fie trecut CNP-ul?.sau se pot inregistra doar cu nume si adresa.(daca cer cnp -ul ma lovesc de GDPR)..MULTUMESC
Datele cu caracter fiscal nu intra sub incidenta GDPR-ului. Dar daca vrei sa fi mai catolic/a decat papa, poti pune doar CNP fara nume si adresa. CNP a fost gandit tocmai pentru encriptarea numelui,adresei......etc. CNP- ul identifica in mod unic o persoana. Identificarea o poate face doar detinatorul bazei de date cu CNP-uri adica Politia sau Anaf daca-i va interesa vreodata. Cei care spun ca CNP-ul in sine este data protejata sunt niste prosti. Numai CNP-ul in sine, nu spune nimic despre posesorul acestui indicativ, decat daca e barbat sau femeie, ca e nascut in data....in judetul x . Atat ....nu sti cum il cheama nu sti unde sta. Abia acestea sunt date protejate.
Ms de raspuns.ideea este ca nu pot obliga omul sa mi dea cnp in comanda ca nu mai primesc.contabilul imi spune ca trebuie neaparat cnp pe factura..cum sa fac?
Te invat niste prostii. Totdeauna sa ai la indemana cateva CNP-uri dela persoane decedate. In mod normal persoanele care nu doresc sa-si dea datele nu pot primi factura ci Bon Fiscal. Daca totusi insista pui unul din CNP-urile de mai sus. Contabilul stie ce spune, pentru ca in lipsa CNP sau a datelor judet,adresa...etc nu poate face declaratia D394.
Gdpr
Eric111
Am o intrebare in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Firma de la care inchiriez locul de parcare a trimis contractul pe un alt email decat ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.