avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Completare declaratia 394
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Completare declaratia 394

Este OBLIGATORIU ca pe facturile emise catre persoane fizice sa fie trecut CNP-ul?.sau se pot inregistra doar cu nume si adresa.(daca cer cnp -ul ma lovesc de GDPR)..MULTUMESC
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 14:28, 10 August 2018
Datele cu caracter fiscal nu intra sub incidenta GDPR-ului. Dar daca vrei sa fi mai catolic/a decat papa, poti pune doar CNP fara nume si adresa. CNP a fost gandit tocmai pentru encriptarea numelui,adresei......etc. CNP- ul identifica in mod unic o persoana. Identificarea o poate face doar detinatorul bazei de date cu CNP-uri adica Politia sau Anaf daca-i va interesa vreodata. Cei care spun ca CNP-ul in sine este data protejata sunt niste prosti. Numai CNP-ul in sine, nu spune nimic despre posesorul acestui indicativ, decat daca e barbat sau femeie, ca e nascut in data....in judetul x . Atat ....nu sti cum il cheama nu sti unde sta. Abia acestea sunt date protejate.
viorel55, utilizator
Ms de raspuns.ideea este ca nu pot obliga omul sa mi dea cnp in comanda ca nu mai primesc.contabilul imi spune ca trebuie neaparat cnp pe factura..cum sa fac?
Te invat niste prostii. Totdeauna sa ai la indemana cateva CNP-uri dela persoane decedate. In mod normal persoanele care nu doresc sa-si dea datele nu pot primi factura ci Bon Fiscal. Daca totusi insista pui unul din CNP-urile de mai sus. Contabilul stie ce spune, pentru ca in lipsa CNP sau a datelor judet,adresa...etc nu poate face declaratia D394.
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul general privind protecția datelor cristinafofiu cristinafofiu Buna ziua, m-am tot documentat si am citit diverse legi, articole, etc. Acest regulament (Regulamentul general privind protecția datelor) oarecum mi se pare ... (vezi toată discuția)
Doresc să implementez pontajul pe bază de amprentă pentru angajați, în condiții de legalitate. ce măsuri trebuie să iau? victor.n victor.n Buna ziua, Doresc sa implementez pontajul pe baza de amprenta pentru angajati, in conditii de legalitate. Deseori angajatii isi dau cartela unul altuia si ... (vezi toată discuția)
Gdpr Eric111 Eric111 Am o intrebare in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Firma de la care inchiriez locul de parcare a trimis contractul pe un alt email decat ... (vezi toată discuția)