avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Buna ziua,
In urma decesului sotului in 2014 am optat pentru pensie de urmas ( avand peste 15 ani de casatorie), cuantuml de 50% fiind mai mare decat pensia mea.
Conform decizie privid stabilirea pensiei emisa CJP Iasi , sotul a avut stabilit un stagiu de cotizare de 43 ani din care 20 ani in sistemul militar.
Vin cu rugaminte la dvs sa imi comunicati daca as avea dreptul si la o pensie de urmas din sistemul militar.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Salariu sau pensie? AllyD AllyD Tatal meu a fost diagnosticat recent cu tumoare cerebrala, iar decesul poate surveni in orice moment. Are varsta de 62 de ani si este salariat. In ultimele 3 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cojex cojex Buna ziua. Sunt pensionar militar, angajat de 4 ani in sectorul public, de pe 9 decembrie fiind disponibilizat in baza L329 (am optat pentru pensie). ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas perianumarieta perianumarieta Buna ziua,tatal meu a murit acum 14 ani,mama are pensie mica ,nu mi aduc aminte cat,i s a zis ca nu are dreptul la pensie de urmas,de pe urma sotului,e ... (vezi toată discuția)